Poques hores abans del judici contra la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la seva “presumpció d’innocència”. A Borràs se l’acusa d’haver fraccionat contractes mentre era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) amb l’objectiu de beneficiar un amic. Ella s’ha declarat sempre innocent i denuncia que aquest el seu cas és un exemple de lawfare, hipòtesi que no tothom comparteix en l’esfera independentista.

ERC ja va anunciar a principis d’aquesta setmana que tenia a intenció d’acompanyar Borràs el primer dia del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), tal com s’ha fet habitualment amb els encausats a conseqüència dels fets d’octubre del 2017. El cap del Govern, de visita a la Catalunya Nord, ha desitjat a Borràs que tingui "un judici amb garanties" i ha avançat que respectarà la decisió de la justícia quan dicti sentència.

Borràs haurà de donar resposta a les preguntes sobre les presumptes irregularitats a l’ILC, un cas de "presumpta corrupció", ha subratllat Aragonès, qui també ha mostrat la seva preocupació per la sentència. En aquest sentit, el president ha recordat que "està en mans del TSJC" decidir si hi ha delicte o no, però ha remarcat que "fins que no hi hagi una sentència, ningú és culpable".

Tot i que hi ha diverses crides a manifestar-se demà davant del TSJC a favor de Borràs, no tots els partits i entitats independentistes han adoptat la mateixa posició. Òmnium Cultural ha anunciat avui que no s’afegiria a la protesta, mentre que per part de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) hi anirà el vicepresident, Jordi Pessarrodona.

Trias anuncia que tampoc assistirà a la concentració de suport

Al mateix temps, aquest dijous també s’ha confirmat que l’alcaldable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, tampoc assistirà a la protesta d’aquest divendres a les portes del tribunal. En una entrevista a Betevé, Trias ha explicat que tot i donar suport a Borràs està focalitzat en la carrera electoral per recuperar l’alcaldia de Barcelona.

A escasses hores de l'inici del judici on se l'acusa d'haver comès, presumptament, els delictes de falsedat documental i prevaricació, Laura Borràs ha compartit un vídeo al seu perfil de Twitter anunciant que s'aparta de la vida pública i obre un "parèntesi" per centrar-se a defensar la seva "innocència" i tenir cura dels seus familiars. "Sempre he interactuat amb tothom, sense distinció i sense fer excepcions, en primera persona a les xarxes socials; però ara, perquè no estava preparada per a això, necessito fer un parèntesi", ha apuntat. La presidenta suspesa del Parlament sosté que vol centrar-se "en el que és més important, que és defensar la meva innocència, i necessito fer-ho envoltada dels meus".