Ho segueixen intentant. El Govern s'ha reunit amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per canalitzar la possible candidatura olímpica de Catalunya, després de la polèmica viscuda amb l'Aragó durant l'última setmana. El cap de l'executiu català, Pere Aragonès, s'ha trobat aquest dilluns a la tarda amb el president del COE, Alejandro Blanco, durant mitja hora al Palau de la Generalitat. Així ho ha publicat La Vanguadia, a qui fonts del Govern han informat que la trobada ha sigut "positiva". Aragonès ha exposat a Blanco la seva voluntat de "treballar per uns Jocs sostenibles", amb suport i consens de la ciutadania.

Ha sigut una tarda moguda en clau olímpica: primer, el president del COE s'ha trobat amb el president de la Generalitat; tot seguit, s'ha reunit amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. De fet, és el segon cop en menys d'una setmana que Vilagrà es reuneix amb Blanco. Ambdues parts han coincidit en el fet que el to de les converses ha sigut bo. Unes converses que han servit per "comentar l'estat dels treballs tècnics". Cal recordar que Vilagrà és la consellera del Govern sobre la qual recauen totes les tasques relacionades amb els Jocs Olímpics d'Hivern.

La porta és oberta

Tot aquest moviment relacionat amb els Jocs es produeix en un moment en el qual la candidatura dels Pirineus per l'any 2033 perilla, ja que la relació entre Catalunya i l'Aragó sembla haver-se deteriorat molt. Va ser dijous passat quan el president aragonès, Javier Lambán, va suspendre una trobada amb el seu homòleg català, Pere Aragonès, que havia de tenir lloc a Balaguer i que havia de servir per parlar al voltant de la possible candidatura conjunta. Igualment, Aragonès ha insistit en la necessitat de rebaixar la tensió i mantenir oberta la porta del diàleg. "No vull posar més llenya al foc", va assegurar el president aquest divendres a la Noguera.

Pel que fa als Jocs Olímpics d'Hivern, la voluntat del Govern és que siguin "sostenibles", amb suport i consens de la ciutadania. Això és que les comarques que comprenen la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran aprovin la seva celebració mitjançant una consulta. És a dir, en aquesta votació participaran els veïns de les comarques de la Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Vall d'Aran. Encara se sap ben poc sobre aquesta mena de referèndum: no s'ha concretat ni la data, ni la pregunta, ni si es farà de manera presencial o telemàtica. L'únic que se sap és que tindrà lloc durant la primavera.