Després que ahir el Canal 24 Horas de RTVE tirés pel dret i optés per traduir "accions valentes" per "accions violentes" d'un comunicat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ara l'entitat ha anunciat que emprendrà accions legals contra la televisió pública espanyola. 

Així ho han anunciat a Twitter, en què, després de confirmar que no va ser una vegada, sinó unes quantes durant diversos butlletins informatius, ara exigeix a TVE que rectifiqui.

El secretariat de l'ANC es va reunir dissabte per reclamar que s'investeixi Carles Puigdemont president de la Generalitat i d'aquesta trobada en va sortir el comunicat citat. Allà, s'avisava que "preparem mobilitzacions per donar suport a accions valentes o per exigir-les" en cas que no es dugui a terme aquesta investidura.

La televisió pública va traduir "accions valentes" (en català) per "accions violentes" (en castellà) i ho van reproduir al telenotícies internacional de la una, les dues i les tres de la matinada.

Males intencions?

Aquesta no és la primera vegada que sorgeix una polèmica amb RTVE en relació amb el procés. La setmana passada van presentar Albert Boadella com a president de Tabàrnia (tot i que no és cap càrrec oficial) mentre connectaven amb una roda de premsa que analitzava la situació política i social a Catalunya i tallaven una altra roda de premsa del ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

De fet, quan va sortir a la llum la broma de Tabàrnia, TVE va decidir promoure la farsa sense contextualitzar-la i deixant clar que aquest és un "fenomen amb futur incert".

També els seus treballadors van denunciar manipulació sobre la jornada del referèndum de l'1-O al Telediario en considerar que el tractament de les peces sobre aquest tema va ser “esbiaixat i oculta part d’allò que està passant".