El secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que s'ha reunit avui a Igualada (Anoia), ha reclamat als partits sobiranistes catalans que el Parlament investeixi com a president Carles Puigdemont, i ha amenaçat que si no hi ha acord entre aquestes formacions es mobilitzarà "immediatament" per exigir la investidura "del president que hem votat i a favor de la República".

En un comunicat fet públic aquesta nit, l'ANC es mostra molt crítica amb la inacció. "Denunciem la inacció, i preparem mobilitzacions per donar suport a accions valentes o per exigir-les. Per això, en cas que no hi hagi acord per a la investidura, cridem a mobilitzar-nos immediatament per exigir la investidura del president que hem votat i a favor de la República", assenyalen.

Reclamen en aquest sentit de forma explícita a les forces polítiques catalanes que s'investeixi de nou Carles Puigdemont, al Parlament de Catalunya i de forma efectiva, "sense estar condicionats als desacreditats tribunals espanyols, la llei dels quals no ha de tenir efectes sobre el territori de Catalunya des de la declaració d'independència del 27 d'octubre del 2017".

L'ANC també demana als dirigents polítics "sentit de responsabilitat, assumint els riscos que això comporta", en una crítica cap a algunes actituds que s'han interpretat com a temeroses. L'Assemblea conclou afirmant que quan el president Puigdemont torni a Catalunya "per entomar el repte de liderar la creació efectiva de la República Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana serà al seu costat i defensarà les nostres institucions i Govern fins a les últimes conseqüències".