Treballadors del centre territorial de TVE a Catalunya han denunciat al Consell d’Informatius la manipulació de les informacions sobre l’1-O.

Segons avança el portal Vertele, els treballadors de Sant Cugat consideren que el tractament de les peces sobre aquest tema al Telediario ha estat “esbiaixat i oculta part d’allò que està passant”.

En concret, es refereixen als programes informatius de les 15h i 21h d’aquest dimecres 20 de setembre, quan va haver-hi la massiva concentració a les portes del Departament d’Economia del Govern.

“Les imatges van ser escollides evitant oferir els plànols generals que reflectien que hi va haver una concentració massiva davant el departament d'Economia de la Generalitat, i es van recuperar plànols de primera hora del matí -gairebé sense gent- amb la intenció de minimitzar la importància de la protesta", haurien assenyalat els treballadors de TVE a Catalunya.

De la mateixa manera, denuncien que aquest dijous 21 de setembre la manipulació es va tornar a produir, ara arran de les imatges de tensió a les portes d’Economia durant la matinada de dimecres a dijous. “Es van repetir fins a tres vegades les imatges de les actituds violentes contra la Guàrdia Civil”, que, tot i que destaquen que van ser “importants”, “afortunadament van ser minoritàries en aquesta concentració”.

El Consell d'Informatius de TVE encara no s'ha pronunciat sobre aquestes denúncies i està estudiant les queixes rebudes.