TVE i Antena3 han promogut la farsa irònica de Tabàrnia, impulsada per l'entorn de Ciutadans, com si fos real. El Telediario de TVE va dedicar dimecres una notícia d'un minut al tema de la hipotètica partició de Catalunya, amb un text sense contextualitzar i prenent-se'l seriosament. 

La presentadora del Telediario, Ana Blanco, va donar pas a "la campanya que promou la independència de part de les províncies de Barcelona i Tarragona", i precisava que els impulsors -sense aclarir qui eren- volen "separar-se de l'independentisme i utilitzen els mateixos lemes". I en va parlar com un "fenomen amb futur incert".

També Antena 3 ha donat ple suport mediàtic a la idea de l'entorn de Ciutadans, i a la seva web parlen de Tabàrnia com si fos una realitat autonòmica, amb tota mena de detalls. El programa Espejo Público ha entrevistat avui un activista unionista conegut per posar per altaveu cançons de Manolo Escobar, a qui ha presentat com a "portaveu oficial de Tabàrnia".

tabarnia a3

Una de les preguntes que li han fet és si es "corre el risc que el moviment quedi diluït". Un altre presentador ha apuntat que els promotors "tenen suport constitucional". En el mateix programa, l'economista Elisenda Paluzie ha reaccionat amb ironia i ha animat els impulsors de la proposta. "Quan l'adversari s'equivoca, no se l'ha de molestar", ha indicat.