Com si es tractés d'un càrrec oficial, TVE ha presentat avui Albert Boadella com a president de Tabàrnia mentre connectaven amb una roda de premsa que analitzava la situació política i social a Catalunya. En el moment de donar pas a les paraules de Boadella, el conductor de l'informatiu del canal 24h el presenta recordant que Boadella "es defineix a ell mateix com a president de Tabàrnia a l'exili".

De fet, al principi de la connexió amb la roda de premsa escriuen el càrrec entre cometes, però no triguen ni nou segons a canviar el rètol televisiu i escriure, aquesta vegada sense cometes: "El president de Tabàrnia analitza la situació política i social de Catalunya".

Aquesta no és la primera vegada que la televisió pública espanyola dona per bona i real la farsa de Tabàrnia. Fa poc més d'un mes, quan l'entorn de Cs començava a fer córrer la veu sobre aquest mite, TVE va decidir promoure'l sense contextualitzar-lo i deixant clar que aquest és un "fenomen amb futur incert".

També ho han fet en altres ocasions les televsions privades, com Antena 3 i, per exemple, avui també l'ha presentat així el programa Al Rojo Vivo de La Sexta.

Boadella La Sexta president Tabàrnia

Fins i tot el seu presentador, Antonio García Ferreras, l'ha saludat donant-li el bon dia com a president de Tabàrnia.