Després que aquest matí, l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el líder d'ERC a l'ajuntament de la capital catalana, Alfred Bosch, hagin proposat a l'alcaldessa, Ada Colau, un "acord de país" per governar a Barcelona, i l'hagin emplaçat a trencar el pacte de govern amb el PSC, ara ha sortit l'alcalde de Valls i diputat de JxSí, Albert Batet, ha recordat a tots els consistoris que "no pots ser independentista i pactar amb gent a favor 155".

Batet ho ha dit en relació a la postura del PSOE i del PSC que, tot i donar suport a l'article 155 de la Constitució espanyola, té veus discordants que, fins i tot, han dimitit de l'executiva socialista, com Núria Parlon, però encara hi ha governs municipals formats per partits independentistes i/o contraris a l'aplicació de la norma suprema i partits unionistes i favorables a la intervenció de l'autonomia de Catalunya.

De fet, el segon tinent d'alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha carregat de manera taxativa contra l'aplicació del 155 posant de relleu que "no estic d'acord amb tot el que vagi més enllà de convocar eleccions perquè és contraproduent, poc intel·ligent i perjudicial. I ja ens hem fet prou mal".