L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat la dimissió com a membre de l'executiva del PSOE, arran de la decisió del partit de donar suport a la intervenció de Catalunya a partir de l'article 155 de la Constitució. La intervenció ha estat pactada pel govern espanyol amb el PSOE i Ciutadans. El PSOE ha dit que respecta la decisió.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i els també alcaldes socialistes de Terrassa, Jordi Ballart, de Granollers, Josep Mayoral, i de Castellar del Vallès,Ignasi Giménez, han fet públic avui un manifest, en el qual expressen "el més radical desacord i rebuig" a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució contra les institucions catalanes, decidida aquest dissabte pel govern espanyol.

Tot i oposar-se a la declaració d'independència que el president Carles Puigdemont podria tirar endavant un cop el govern de Mariano Rajoy ha decidit suspendre l'autogovern català, els quatre alcaldes demanen que el PSC s'oposi "frontalment" a l'aplicació derl 155 "i no validi en cap cas la seva posada en marxa". El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es va reunir aquest divendres en privat amb Puigdemont per demanar-li que convoqui eleccions.