Ja se sabia que Isabel Díaz Ayuso era l'hereva d'Esperanza Aguirre, però en aquesta guerra oberta al PP entre la presidenta madrilenya i Pablo Casado s'ha acabat de confirmar la seva predilecció. Des que aquesta va esclatar a finals de la setmana passada, Aguirre no ha fet res més que enviar missatges de suport a la seva successora i en contra del president del seu partit, però aquests en les últimes hores han canviat de direcció i l'expresidenta s'ha centrat a carregar contra el secretari general dels populars, Teodoro García Egea. En una entrevista a El Confidencial, Aguirre ha demanat la dimissió de Casado per les declaracions que aquest va fer divendres contra Ayuso, abans de recular i arxivar un possible informe, però ha assegurat que és un "home d'honor". En canvi, contra García Egea no ha tingut bones paraules, sinó al contrari: "Teodoro deia a tots els periodistes i polítics de qualsevol partit que el volgués escoltar que seria ell qui acabaria amb Isabel Díaz Ayuso en menys d'un any. Que era una corrupta i que tenia les dades. Ho deia a tot el món. Un diputat de Vox a Múrcia li va dir a qui era el meu cap de gabinet. Va prendre un cafè amb en Teo i li va dir que acabaria amb ella imminentment". 

Cessament d'Egea 

A més, Aguirre també ha revelat que aquest espionatge que hauria fet el partit a la presidenta madrilenya pel seu suposat cas de corrupció per la compra de mascaretes, en el que està involucrat el seu germà Tomás, era obra d'Egea. "Ayuso ho sabia perquè em va explicar alguna cosa, clar que no sabia que era ell qui l'espiava". En canvi, ha exculpat a l'actual alcalde madrileny, José Luis Martínez-Almeida, de la seva possible implicació en l'espionatge. "Ell és un advocat d'estat i s'ha dedicat a preparar la seva carrera. Ell és un magnífic orador, una persona extraordinària", ha defensat Aguirre, tot i que no ha tingut les mateixes bones paraules per un dels primers sacrificats en aquesta crisi: Ángel Carromero. D'ell ha dit que "es passava el dia a la setena planta de Gènova. Jo el vaig heretar al grup del PP quan vaig arribar a l'Ajuntament i ha estat el pitjor traïdor que he tingut". 

Sobre una possible reconciliació de Casado i Ayuso, que en el passat havien estat molt bons amics, Aguirre ha defensat que "després del cessament de Teodoro, m'hauria semblat una bona solució" i que els dos s'haurien de reunir i tancar aquest episodi com més aviat millor: "El partit no pot seguir així". A més, ha assenyalat que l'únic beneficiat d'aquesta disputa és el president del govern espanyol Pedro Sánchez: "Hem, de pensar en les persones, no en el PP. Hem de pensar en Espanya, que té el pitjor govern de la història. És el president de la mentida". En aquest sentit, l'expresidenta ha defensat la seva hereva, denunciat que altres escàndols de la resta de partits els últims dies gairebé no han tingut repercussió mediàtica en comparació amb el madrileny: "L'escàndol és que el germà d'Ayuso ha passat una factura de 55.000 euros pels serveis prestats per la compra de mascaretes a la Xina. A Ada Colau, que segons el jutge ha prevaricat per l'adjudicació que totes les subvencions als seus amics, ningú no li diu res", s'ha queixat. Davant aquesta situació ha assegurat que "és de conya" que hagi estat la direcció del PP la primera a investigar-la. 

Congrés a Madrid 

Sobre la possibilitat que Ayuso es presenti al congrés nacional, Aguirre ha preferit esperar a veure quan s'acaba produint aquest i si "Pablo es presenta i cessa al Teo", mentre que Ayuso s'ha de concentrar en guanyar les eleccions del 2023 a Madrid. En canvi, com l'actual presidenta, ha exigit que el congrés de Madrid se celebri ja. "El que diuen és el que el volem avançar i no paren d'endarrerir-lo. La llei de partits i els estatuts prohibeixen estar més de quatre anys sense congrés i en portem més de cinc", tot recordant que a Mariano Rajoy el va condemnar el Suprem per no haver convocat el congrés del 2015 fins al 2017, després de la denúncia d'un afiliat.

Després de carregar durament contra Egea, Aguirre ha conclòs que aquesta "per descomptat que és la pitjor crisi" del PP. "Si no s'arregla aviat, seguirà Sánchez. Aquest desastre de govern espanyol social-comunista no té cap precedent a Espanya i a Europa no existeix. Perquè no hem d'oblidar que a Alemanya el Partit Comunista està prohibit i que al Parlament Europeu l'han equiparat amb el nazisme". Com sempre, Aguirre contra tothom. Menys contra Ayuso.