Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid del Partit Popular, que ha guanyat protagonisme últimament amb la defensa pública d'Isabel Díaz Ayuso i els atacs a Pablo Casado i la seva mà dreta, Teodoro García Egea, ha declarat a Catalunya Ràdio que "el germà d'Ayuso no va cobrar cap comissió" amb la compra de mascaretes. Així, ha negat que el germà de la presidenta madrilenya s'hagués lucrat amb comissions en la compra de mascaretes provinents de la Xina. "El germà d'Ayuso va facturar 50.000 euros per aconseguir que vinguessin mascaretes de la Xina", ha afirmat. Alhora, ha demanat la dimissió del secretari general popular, Teodoro García Egea i ha afirmat que està rumiant si també demanarà la de Casado. I ho ha reblat, tot assegurant que "no es poden utilitzar dades falsejades" i que a "Ayuso li estan buscant de tot, però han xocat amb l'ajuda d'alguns de nosaltres". 

Aguirre ha aprofitat l'avinentesa per carregar contra Casado perquè, segons ella, amb les acusacions contra Isabel Díaz Ayuso s'ha aconseguit que no es parli del "fracàs del PP en les eleccions de Castella i Lleó". Sobre la greu disputa interna que pateix el partit conservador, ha assenyalat que "aquesta és la crisi més greu que he vist mai. Només comparable al deteriorament de la UCD”. Al mateix temps, ha comentat que no veu l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid en un altre partit. “No m’imagino Ayuso amb unes altres sigles que no siguin les del PP". I ha negat que hi hagi risc d'una escissió del partit”.

Pel que a les relacions que manté Esperanza Aguire amb els dos protagonistes de l'atzucac que pateix el PP, ha indicat que "en les últimes hores, he enviat missatges a Ayuso, però a Casado no". Tot i això, ha assegurat que manté la lleialtat a Casado. I ha afegit que, de moment, no ha parlat amb l'expresident espanyol José María Aznar, això no obstant, sí que ho ha fet amb l'exalcaldessa de l'Ajuntament de Madrid, Ana Botella. "Botella està molt preocupada pel PP", ha afirmat.

D'altra banda, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid també ha dedicat unes paraules al president espanyol, Pedro Sánchez. En aquesta línia, ha declarat que "és increïble la sort de Pedro Sánchez. Primer amb la reforma laboral i després amb aquesta història de l’espionatge a Ayuso”. Sobre aquest punt, l'expresidenta madrilenya ha reconegut que en la votació de la nova reforma laboral, "un dels nostres es va equivocar fins a quatre cops", en referència al diputat popular Alberto Casero.

Finalment, ha assegurat que "tots els ciutadans madrilenys i de tot Espanya estan al costat d’Ayuso". A més a més, l'exdirigent madrilenya no ha desaprofitat l'oportunitat parlar de Catalunya. "Estic molt preocupada per Catalunya i pel gir que està fent", ha etzibat. I ha criticat el sistema electoral que, segons ella, beneficia els partits independentistes.