El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, i el seu equip han estat acusats directament d'encarregar l'espionatge a Ayuso. Segons publica El Mundo, el número dos del PP, juntament amb el seu equip, van demanar a l'assessor dels populars, Ángel Carromero, que aconseguís proves per incriminar el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Tomás Díaz Ayuso. 

Unes acusacions que ressonen entre els populars, i que alguns ja demanen que García Egea n'assumeixi les conseqüències i s'aparti del partit. Però el PP ha corregut a desmentir "rotundament" la informació. "El PP desmenteix rotundament la informació d'El Mundo sobre el Secretari General i el seu equip. Una informació publicada sense que el mitjà s'hagi posat en contacte amb el PP per contrastar-ne la veracitat", expliquen en una piulada on també asseguren que el partit prendrà "les mesures judicials oportunes" contra la publicació.

TUIT PP desmiente informaciones

PP / Twitter

"Per tots els mitjans possibles"

Segons la informació del diari, el número dos del PP i el seu cap de gabinet, Pablo Cano, van demanar al llavors coordinador de l'alcaldia de Madrid, Ángel Carromero, proves sobre la informació fiscal de Tomás Díaz Ayuso, germà de la presidenta madrilenya. Asseguren en l'article que la secretaria general del PP va coordinar des de l'estiu passat l'equip d'obtenció de proves contra Isabel Díaz Ayuso a l'Ajuntament de Madrid.

També apunten que Egea i Cano van reclamar a Carromero que aconseguís "per tots els mitjans possibles" proves documentals de la informació fiscal de Tomás Díaz Ayuso. "A Génova tenen una història molt seriosa, han pillat a Ayuso", hauria comentat Carromero dies després als seus col·laboradors, segons el diari.

Teodoro García Egea, PP   Efe

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, i el seu equip han estat acusats directament d'encarregar l'espionatge a Ayuso. / Efe

La guerra interna del PP

Les informacions dels darrers dies que apunten a diversos casos de presumpta corrupció lligats a la presidenta de la Comunitat de Madrid i la seva família han tret a la llum la batalla interna del PP entre el seu líder actual, Pablo Casado, i Isabel Díaz Ayuso. Les revelacions que apunten directament al secretari general del partit com instigador de la trama fan que l'escletxa entre els dos líders se separi encara més.

Aquest diumenge, la vicesecretària d'organització del PP, Ana Beltrán, ha reaccionat a la informació en portada del diari El Mundo fent costat a la direcció del partit i intentant mostrar una estabilitat interna. "Plena confiança en el secretari general i les seves accions. Ja n'hi ha prou d'atacs continuats per desestabilitzar el nostre partit", ha carregat en una piulada.TUIT Ana Beltrán caso Ayuso

Ana Beltrán / Twitter

Per altra banda, Ayuso va declarar aquesta setmana que les filtracions són fruit d'una guerra interna per desfer-se d'ella, i va negar que el contracte al seu germà es tractés d'una comissió irregular. "Volen destruir-me", va dir. Diverses veus del partit també han donat suport a la versió que no es tracta de casos de corrupció, com Esperanza Aguirre. L'expresidenta de la Comunitat de Madrid assegura que no és una comissió i demana la dimissió de Teodoro García Egea.