El coordinador general de l'Ajuntament de Madrid, Ángel Carromero, ha dimitit aquest dijous enmig de la controvèrsia generada per la guerra interna del PP. Es tracta d'un home pròxim a l'alcalde de la capital espanyola, José Luis Martínez-Almeida, i al president dels populars, Pablo Casado, i la persona que presumptament estaria encarregada de l'operació per espiar la presidenta Isabel Díaz Ayuso, el seu germà i les seves exparelles, per extreure informació sobre l'adjudicació d'un contracte públic, segons informa El Confidencial. "Després de la nova informació apareguda aquesta tarda a El Confidencial i després de mantenir una conversa amb l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, Ángel Carromero ha presentat la seva dimissió amb efecte immediat a partir del dia d'avui", informen les fonts del mitjà citat. Aquesta informació arriba hores després de la declaració de guerra d'Ayuso i de la rèplica del secretari general del partit, Teodoro García Egea. D'altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid ja compta amb el suport d'alguns homes forts del PP, com ara Esperanza Aguirre i Alberto Núñez Feijóo. 

Home d'Almeida i Casado

Així, davant l'acumulació de proves sobre un possible espionatge de Génova a Ayuso, Carromero ha decidit apartar-se de l'escàndol. Segons les informacions publicades, Ángel Carromero, director general de Coordinació de l'Ajuntament de Madrid, hauria intentat aconseguir informació sobre un contracte adjudicat per la Comunitat de Madrid a un suposat empresari amic d'Ayuso per la compra de mascaretes, i sobre el paper del germà de la presidenta en aquesta operació. Carromero és una persona molt propera a Teodoro García Egea, secretari general del PP i mà dreta de Pablo Casado. Segons el que ha transcendit en les darreres hores a la premsa, primer Génova hauria intentat buscar informació sobre aquest contracte, sobre Tomás Díaz Ayuso i sobre els moviments bancaris d'aquest i de l'empresa, per si hi havia hagut comissions. Com que no se n'haurien sortit, s'hauria demanat un pressupost a una agència de detectius privats, encara que finalment no s'hauria executat pel preu del servei i la dificultat de no aixecar sospites.

Guerra interna al PP

En una declaració des de la seu del govern regional, visiblement molesta, Isabel Díaz Ayuso ha assegurat que "mai no s'hauria pogut imaginar que la direcció nacional hauria actuat d'una manera tan cruel". Ha arribat a dir que és "el pitjor que es pot esperar dels polítics", perquè no hi ha una sola prova en contra d'ella; només s'han "fabricat presumptes corrupcions". Ha atribuït la maniobra als seus plans per presidir el PP de Madrid, fet que Génova voldria evitar. "Només vull que es doni veu als afiliats i que s'actuï d'acord amb la llei, perquè s'està incomplint la llei de partits", s’ha defensat. Per la seva banda, García Egea ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu a la presidenta de la Comunitat de Madrid i que es reserven les "accions oportunes" a posteriori, sense tancar la porta a la suspensió de militància o expulsió. La mà dreta de Pablo Casado ha explicat que el passat setembre van rebre les informacions sobre els suposats contractes irregulars, que van demanar a Ayuso que ho esclarís i que no en van obtenir resposta.