Què està passant aquest 9 de novembre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

Ja hi ha acord d’investidura entre Junts i el PSOE 

Ja és oficial. PSOE i Junts signen un acord per investir Pedro Sánchez.  Acorden "obrir una nova etapa" i negociar sobre l'autodeterminació, incloure un verificador internacional dels acords entre les dues parts, abordar la cessió del 100% dels impostos a Catalunya i incloure el concepte de 'lawfare' en una llei d'amnistia. Els socialistes parlen d'acord històric.

Junts activa els mecanismes per ratificar l'acord

Junts activa tots els mecanismes per ratificar el pacte. Avui mateix es reunirà tota l’executiva de manera extraordinària i urgent per explicar i valorar l’acord. També es convocarà per a demà un Consell Nacional extraordinari i es posarà en marxa una consulta a la militància aquest cap de setmana perquè pugui ratificar el pacte.

El TEDH avala la condemna de Pablo Hasél

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) declara inadmissible el recurs del raper Pablo Hasél per la condemna per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a les institucions de l'Estat. Considera que la sentència dels tribunals espanyols no va ser "desproporcionada" i que el recurs del raper "no té fonaments". 

Catalunya pateix un dèficit d'inversió pública de 2.300 milions

La inversió pública anual a Catalunya és 2.300 milions d’euros inferior a la mitjana espanyola, un dèficit que es produeix, per una banda, per la manca d’execució dels pressupostos de l’Estat a Catalunya i, per l’altra, per l’infrafinançament autonòmic. Així ho determina el nou informe de la Cambra de Comerç de Barcelona presentat aquest dijous.

Canvi de temps de pa sucat amb oli

La previsió del temps ens porta un petit augment de la inestabilitat per l'arribada d'un front atlàntic descafeïnat. Tot i els plugims d’aquesta matinada i matí, a partir del migdia s’aniran obrint clarianes, amb moltes estones de sol. Temperatures lleugerament a l’alça.