Es veia a venir. Mai hi ha hagut aldarulls en les manifestacions pacífiques de Catalunya. Mai de la vida els sobiranistes han fet servir la violència per defensar les seves idees.

Tanmateix en els últims dies ha estat evident un intent desesperat per criminalitzar les activitats pacífiques dels Comitès de Defensa de la República. Tots ho sabíem: es buscaria qualsevol excusa per acusar de violenta a la població que es va organitzar per votar l'1 d'octubre. Perquè els CDR són, ni més ni menys que això: persones pacífiques que es van posar d'acord per posar les urnes i votar. Res més. I després d'aquell dia, s'han mantingut en contacte organitzant activitats pacífiques: xerrades, manifestacions, preparació d'activitats culturals per mantenir informada la població. Ni més ni menys.

Els CDR són, ni més ni menys que això: persones pacífiques que es van posar d'acord per posar les urnes i votar. Res més.

Se sabia que més aviat que tard vindrien les detencions. El que ningú no podia imaginar-se és que s'intentaria acusar de terrorisme els qui han participat en actes que, a tot estirar, podrien equiparar-se als que s'han vingut realitzant en tantes ocasions amb motiu de vagues: els coneguts piquets.

Resulta increïble que pugui banalitzar-se d'aquesta manera el concepte de terrorisme. És absolutament desproporcionat que es detingui persones absolutament pacífiques, que mai no han protagonitzat cap tipus d'episodi violent o altercat.

És ara més que mai quan la societat catalana, espanyola, europea, ha de mobilitzar-se i rebutjar aquesta persecució, aquest intent de criminalització de les persones que de manera pacífica estan defensant drets democràtics. És fonamental que la societat demòcrata es una, planti cara a unes actuacions exagerades per part de l'Estat i defensem el diàleg i la resolució pacífica d'un conflicte que, fonamentalment ha vingut sent promogut per qui s'ha negat sistemàticament a dialogar, està utilitzant els mitjans d'informació per manipular l'opinió pública i pretén generar autèntic terror entre la població aplicant la força dels Cossos de Seguretat de l'Estat. El govern d'Espanya està excedint-se en tots els sentits.

Com a ciutadana espanyola, europea, demòcrata li demano a les autoritats del meu país que es comportin com un govern demòcrata i garantista de l'Estat de Dret. Li demano les autoritats europees que intervinguin una vegada per sempre davant de la barbaritat i les mesures repressives que s'estan aplicant contra la població pacífica.

No a la criminalització dels qui simplement demanen més democràcia, una justícia independent, uns mitjans objectius i unes forces i cossos de seguretat al servei de la ciutadania i garants de la pau.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat