Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri, autors dels dos gols de Suïssa contra Sèrbia, estan en risc de ser sancionats per la FIFA per la celebració que van realitzar després de marcar. Ambdós futbolistes, d'origen albanokosovar, van festejar les seves respectives dianes amb les mans creuades per simbolitzar l'àguila de dos caps distintiva de la bandera d'Albània.

Diferents jugadors de la selecció de Suïssa descendeixen d'altres països dels Balcans. Xhaka és fill d'un pres polític de l'antiga Iugoslàvia que va estar diversos anys capturat abans d'emigrar a Suïssa, on ell va néixer. Shaqiri va néixer a Kosovo, país que va abandonar al costat dels seus pares quan va començar la guerra dels Balcans. Companys seus de selecció com Behrami, Dzemaili, Drmic, Gavranovic i Seferovic també tenen orígens a l'antiga Iugoslàvia. La victòria de Suïssa contra Sèrbia, doncs, va ser un doble triomf: futbolístic i polític. 

El reglament de la FIFA, però, penalitza els futbolistes que realitzin gestos amb connotacions polítiques en les celebracions i és per aquest motiu que els golejadors suïssos estan en risc de sanció. La màxima entitat del futbol internacional (i organitzadora del Mundial) analitzarà els gestos que Xhaka i Shaqiri van fer a l'Estadi de Kaliningrad i prendrà una decisió.

En cas de produir-se algun tipus de càstig, Suïssa perdria els seus dos jugadors insígnia i veuria molt reduïdes les seves possibilitats d'arribar lluny al Mundial. I això que ha començat la Copa del Món amb molt bones sensacions: la victòria contra Sèrbia obliga el Brasil a superar la mateixa selecció sèrbia en l'última jornada de la primera fase del campionat si els de Tite volen ser primers de grup.