Un gol de Shaqiri en l'últim minut del partit ha donat la victòria a Suïssa contra Sèrbia (1-2). Els de Petkovic acaben la segona jornada de la fase de grups empatats a quatre punts amb el Brasil, però en l'última jornada s'enfrontaran a Costa Rica, que encara no ha sumat cap punt en el Mundial de Rússia.

Sèrbia i Suïssa van deixar molt bones sensacions en la primera jornada del Grup E del Mundial i avui no han decebut ningú. Els primers van ser força superiors a Costa Rica i van trobar en un golàs de Kolarov el premi al seu domini; els suïssos van suar de valent, però van aconseguir sumar un punt contra el totpoderós Brasil. Avui s'han enfrontat entre elles en un duel que ha tingut de tot: emoció, intensitat, igualtat i gols.

El primer ha arribat ben d'hora. Quan el marcador indicava el minut 5 del partit, Mitrovic ja havia comptat amb dues oportunitats clares. El futbolista del Newcastle és dels que et pot fallar una ocasió, però no dues. Tadic ha fet una centrada molt bona i el davanter ha connectat una bona rematada amb el cap. Sommer no ha pogut fer res i Sèrbia ha colpejat primer.

A partir d'aquí, Suïssa s'ha fet amb la possessió. Els de Petkovic han considerat que fer-se amb la pilota era la millor opció per contrarestar l'efectivitat dels seus rivals, que necessitaven molt poc per aproximar-se amb perill. Milinkovic-Savic, Matic i, sobretot, Tadic han estat tot un maldecap per a la defensa suïssa, però Schär, Lichtsteiner i companyia han aconseguit neutralitzar el bon joc aeri serbi.

La igualtat ha durat fins que Xhaka ha volgut. El migcampista de l'Arsenal ha posat fi als problemes de creació de la seva selecció amb un míssil contra el qual Stojkovic no ha pogut fer res. Només havien passat cinc minuts de la represa i el que reflectia el marcador feia justícia amb el que estava passant sobre el terreny de joc. La diana ha anat bé a Suïssa en termes golejadors, però no a nivell de sensacions. Els de Petkovic han fet un pas enrere i s'han limitat a defensar-se de l'ofensiva sèrbia.

Després d'uns minuts de patiment, els suïssos han acabat el partit a camp contrari. Sabien que una victòria els apropava als vuitens de final i ho han intentat fins que l'àrbitre ha xiulat al final. I, al final, l'han aconseguit gràcies a una gran carrera de Shaqiri. L'extrem no ha desaprofitat una gran passada en profunditat i ha marcat el gol de la victòria suïssa en l'últim minut de partit. La victòria fa somiar Suïssa amb acabar com a primera de grup, mentre que Sèrbia està obligada a guanyar al Brasil si no vol quedar eliminada a les primeres de canvi.