Ucraïna vol demostrar que pot fer canvis, malgrat estar en guerra. En aquest sentit, ha dit que està “reiniciant” el seu Ministeri de Defensa després que sis viceministres de Defensa fossin acomiadats enmig de la reorganització del seu gabinet més important en temps de guerra fins al moment. 
 

➕ Zelenski espera rebre una invitació per entrar a l'OTAN abans no acabi la guerra
 

➕ Exministre de defensa de Zelenski: "L'objectiu de Putin és la destrucció d'Ucraïna"
 

➕ Quan podrà entrar Ucraïna a la Unió Europea?
 

Aquesta és la segona gran reorganització del lideratge de defensa d'Ucraïna, des que el ministre de Defensa, Oleksii Reznikov, va ser obligat a dimitir. El va substituir Rustem Umerov fa dues setmanes.  La viceministra de Defensa, Hanna Maliar, que sovint publicava actualitzacions públiques sobre la guerra de Rússia contra Ucraïna, està també entre els sis acomiadaments del dilluns. El secretari d'Estat de Defensa també va ser acomiadat. 

Sense raons per als acomiadaments

El govern ucraïnès no ha donat cap raó per a la nova ronda d'acomiadaments del seu equip central que gestiona l'ofensiva russa. Ara bé, es produeix just quan Ucraïna ha posat en marxa una gran contraofensiva, guanyant territori al sud i a l'est. 

La notícia també arriba enmig de l'anunci del país d'una operació d'intel·ligència conjunta a Crimea, que va ser annexionada il·legalment per Rússia el 2014, quan es van produir explosions a Sebastopol, i es va veure fum des d'un punt de referència destacat, prop de la zona. 

Corrupció entre les estructures de govern

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha volgut deixar clar que el país vol lluitar contra la corrupció. I aquesta no desapareixia de les pàgines dels diaris. Això preocupava força quan Reznikov estava al capdavant de Defensa i també als aliats d'Ucraïna que enviaven diners i armes.

 Només arribar, Umerov va posar de manifest que les seves prioritats eren fer el ministeri la principal institució per a la coordinació de les forces de defensa, millorar el valor assignat als soldats individuals i desenvolupar la indústria militar d'Ucraïna i lluitar contra la corrupció. 

Èxits de la contraofensiva

En aquest context, i coincidint amb el fet que Zelenski pronunciarà aquest dimarts un discurs a l'ONU, Ucraïna ha afirmat d'èxits en la seva contraofensiva amb la reconquesta del municipi de Klishchiivka, una zona considerada tàcticament important que permetrà a les seves forces ampliar encara més els avenços prop de Bakhmut, que va quedar sota control rus i va ser objecte de diverses brutalitats durant la guerra. 

 

Imatge principal: nou ministre de defensa, Rustem Umerov, a Alemanya / Efe