Més canvis a l'exèrcit rus després de la retirada de les tropes de l'enclavament de Liman i la destrucció d'un pont que connecta amb Crimea. El ministeri de Defensa de Rússia ha comunicat aquest dissabte el nomenament del general Serguéi Surovikin, un conegut veterà de la guerra de Síria i de Txetxènia i màxim responsable de les Forces Aeroespacials, com a nou comandant de l'Agrupació Conjunta de les Tropes destinades a Ucraïna. Ell seria el substitut del general Alexandr Dvornikov, primer en la cadena de comandament per dirigir la campanya bèl·lica al país veí, una campanya que fa setmanes que roman estancada i ha patit derrotes humiliants. Amb tot, alguns analistes indiquen que l'ascens podria ser una decisió premeditada pel president Vladímir Putin o el seu ministre de Defensa, Serguéi Xoigú, per tal de culpar-lo de les derrotes a Ucraïna.

Serguéi Surovikin, veterà reconegut

En un comunicat signat pel portaveu de Defensa, Ígor Konaixènkov, expliquen que "per decisió del ministre de Defensa de la Federació Russa, el General de l'Exèrcit Serguéi Surovikin fou nomenat comandant de l'Agrupació Conjunta de Tropes en l'àrea de l'operació militar especial". Surovikin va participar en el conflicte armat a Tadjikistan, la segona guerra de Txetxènia i l'operació militar a Síria. Segons els mitjans occidentals, Surovikin va guanyar notorietat en aquest darrer conflicte armat per efectuar bombardejos indiscriminats, i fins-i-tot fou guardonat amb el títol Heroi de Rússia el 2017. En la invasió d'Ucraïna, Surovikin ha aconseguit destacar com a responsable de les tropes del front del sud durant l'ofensiva de Lugansk en el mes de juny, i ha també estat elogiat per haver millorat la coordinació dels camps de batalla, un element clau en qualsevol guerra i un dels punts més dèbils de l'exèrcit rus, a més de la seva contribució en la victòria a Lissitxansk.

Moscou garanteix el subministrament als militars de Crimea

El Ministeri de Defensa rus també ha garantit aquest dissabte el subministrament de les tropes que lluiten a les regions de Dnipropetrovsk, Mikolàiv i Zaporíjia, després que s'interrompés el trànsit en l'únic pont que uneix la península de Crimea amb Rússia per l'explosió d'aquest dissabte. "El subministrament es duu a terme de manera contínua íntegrament al llarg del corredor terrestre i parcialment per transport marítim", ha assenyalat el Ministeri de Defensa. El comunicat arriba després que l'explosió d'un camió hagi provocat l'incendi de set tancs de combustible en un tren que passava pel pont de Crimea.