Primeres reaccions a l'incendi en el pont que connecta Rússia amb Crimea. Hores més tard que s'hagi detectat el foc, el Comitè d'Investigació de Rússia ha obert un cas penal per un suposat "delicte" al pont de Crimea. Aquest incendi ha estat de grans dimensions i ha provocat anys importants en l'estructura a causa d'una explosió en un camió que va incendiar set tancs de combustibles d'un tren, segons ha detallat Moscou. "Els investigadors del Comitè d'Investigació de Rússia estan establint totes les circumstàncies de l'incident i les persones involucrades en el delicte", va escriure l'agència dependent del Kremlin al seu canal oficial de Telegram, segons recull Efe.

Concretament, el Departament d'Investigació Principal del Comitè "inicia un cas penal en relació amb l'incident en el pont de Crimea" i que, en nom del president de l'agència, Alexandr Bastrikin, especialistes forenses de la Direcció Principal de Criminalística s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Els ministres d'Emergència, Alexandr Kurenkov, i de Transport, Guennadi Saveliev, també hi són de camí.

El motiu, l'explosió d'un camió


El Comitè d'Instrucció ha indicat, en la mateixa línia que l'Agència Nacional Antiterrorista (NAC), que segons informació preliminar, aquest matí en la part automobilística del pont de Crimea del costat de la península de Tamán ha explotat un camió, fet que va provocar l'incendi de set tancs de combustible en un tren que es dirigia a la península de Crimea. Com a resultat, dos trams d'automòbils s'han esfondrat parcialment. A més, el governador de Crimea, Serguéi Aksiónov, ha informat que dues seccions de la part per on passen els vehicles han col·lapsat, concretament entre Krasnodar i Kerch.

L'incendi ja ha estat extingit, segons el Ministeri rus d'Emergències, després que locomotores s'apropen al lloc de l'incident per desmantellar el tren incendiat."El tren incendiat que transportava dièsel ha estat extingit en el pont de Crimea. No hi ha incendis actius en aquests moments" es llegeix en un comunicat, després que unes 250 persones i 70 màquines hagin participat en els treballs d'emergència. Aquest pont va ser un símbol de l'annexió de Crimea i el seu incendi suposa un nou problema per al govern rus, encara que el transport per ferri a l'estret de Kerch ja ha estat posat en marxa i s'està establint un corredor terrestre de transport des de Crimea a altres regions de Rússia a través de nous territoris.

Limitada la venda d'aliments


Les autoritats locals asseguren que hi ha prou aliments i productes no essencials per a 55 dies i combustible per a almenys 15 dies a la península, però a fi d'evitar un pànic "artificial", la venda de béns en botigues d'alimentació ha estat limitada a 3 quilograms per persona, segons l'agència RIA Nóvosti. Via Telegram, el govern rus ha informat que es crearà una comissió com més aviat millor per ordre del president, Vladímir Putin, per investigar l'incident i supervisar els treballs de reconstrucció: "Hi ha esforços en marxa per avaluar els danys i, una vegada fet, serà possible avaluar quant temps tardarem a reconstruir la part feta malbé del pont".