El presentador de la televisió estatal russa, el principal canal de difusió de propaganda del règim de Vladímir Putin, ha compartit en el seu compte oficial de Telegram un clip antic del seu programa on un col·laborador fa befa de les sirenes antiaèries d'Ucraïna mentre ell i altres personatges del programa esclaten a riure. El col·laborador, que va morir el mes d'abril, era Vladímir Zheronovky i el presentador, el famós Vladímir Solovyov. El vídeo el va compartir coincidint amb la segona gran onada de bombardejos de l'exèrcit rus contra la infraestructura civil ucraïnesa, una estratègia que ha causat molt sofriment entre la població i que ha servit als propagandistes russos per fer bromes i llançar amenaces.

Els propagandistes russos fan befa dels bombardejos

El propagandista rus en cap ha volgut retre-li homenatge al seu col·lega, desaparegut ara fa uns mesos, tot aprofitant els bombardejos contra objectius civils que Rússia estan duent a terme a Ucraïna. En el missatge de Telegram que acompanya el vídeo, escriu: "Atenció! Alerta d'atac aeri!". En programes més recents, els tertulians treuen pit dels bombardejos al país veí: "Mireu, és impressionant!", exclama un periodista, mentre un altre, un diputat de la Duma, afegeix que són "represàlies" que "expressen el nostre odi, el nostre odi sagrat". "S'han de congelar i podrir, allà", culmina. Un altre (d'origen ucraïnès), creu que els atacs ajudaran a fer avançar les negociacions per les pressions a occident. Tot això són prediccions que, ara per ara, no s'han materialitzat. De fet, fonts de la intel·ligència britànica asseguren que, entre la població, els bombardejos només faran pujar el suport per a Kíiv i la moral de la resistència ucraïnesa.

Un tertulià es posiciona contra la guerra

En un altre programa aquella mateixa setmana, un expolític israelià intervé en un debat sobre els míssils a Ucraïna i s'atreveix a posicionar-se obertament en contra: "Bombardejar ciutats pacífiques és obscè, no és constructiu, és criminal", lamenta. "No hi ha cap guerra en la història en la qual bombardejar una ciutat pacífica, de població civil, hagi donat cap mena de resultats en el camp de batalla. Per què els hauria de dissuadir això? Quan ha passat? No ha passat en cap guerra", exclama indignat.