Kíiv ha tornat a ser víctima d'un atac amb drons per part de l'Exèrcit rus aquesta matinada. Concretament, i segons ha informat l'alcalde de la ciutat, Vitaliy Klitschko, les explosions s'han sentit al districte Shevchenkiv. "Explosions al districte de Shevchenkiv. Els serveis bàsics continuen operatius. Comunicarem més detalls més endavant", ha escrit el batlle al seu canal de Telegram. En el mateix text, afegeix que les forces de defensa aèria del país havien aconseguit enderrocar una desena de drons "shahed", fabricats a l'Iran i llançats per Rússia. El passat cap de setmana, les autoritats ucraïneses d'Odessa van denunciar un altre atac rus amb drons de matinada que va deixar la ciutat pràcticament a les fosques excepte instal·lacions crítiques com hospitals. El cap adjunt de l'Oficina Presidencial, Kiril Timoixenko, i l'alcalde de la ciutat, Gennady Trujanov, van notificar que aquests atacs van ocasionar danys greus a la infraestructura energètica.

Odessa a les fosques per un atac amb drons

Segons mitjans locals com ara Ukrainska Pravda, s'haurien produït "múltiples explosions" en la capital ucraïnesa i la seva regió amb aquesta mena de drons, cosa que ha confirmat el responsable de l'administració regional de Kíiv, Oleksiy Kuleba. "El matí a la capital i a la regió de Kíiv ha començat amb un atac de la Federació Russa amb drons 'shahed'. La majoria van ser enderrocats per les forces de defensa".  Amb tot, sembla que els efectes d'aquest atac no serien comparables als que va patir Odessa a finals de la setmana passada, quan milió i mig de persones es van quedar sense llum. Tal com van anunciar llavors les autoritats locals, la situació era greu, però manejable, tot i reconèixer que les tasques per restablir els serveis estaven trigant més del que és habitual en aquesta mena de contextos. Amb tot, la ciutat va tenir subministrament d'aigua en tot moment. Els hospitals i les sales de maternitat compten amb una protecció especial i per això van seguir operatius. A finals de novembre, Kíiv ja va ser víctima d'un atac similar al d'aquesta matinada, 

Els mateixos dies, el ministeri de Defensa rus va denunciar nous bombardejos ucraïnesos sobre diverses zones de Donetsk (Donbass).  "Les Forces Armades d'Ucraïna han atacat Donetsk tres cops en tres minuts amb artilleria del calibre de l'OTAN", afirmava el ministeri en un comunicat recollit per l'agència TASS. "Els districtes de Kirovski, Kuibyixevski i Petrovski de la ciutat han estat sota atac amb artilleria estàndard de l'OTAN de 155 mm", segons el Ministeri, que ha constatat l'impacte d'almenys 10 projectils. Prèviament, es va registrar un altre atac al districte de Kievski, en què una dona va resultar ferida, segons les autoritats prorruses locals.

Aliança militar entre Rússia i l'Iran 

Els drons han estat una de les armes més destacades utilitzades en la guerra d'Ucraïna des de la invasió russa a finals de febrer. Ara, segons va publicar la cadena estatunidenca NBC, Rússia estaria sospesant col·laborar amb l'Iran en el desenvolupament armamentístic, a través d'una producció conjunta de drons letals. Un dels portaveus de l'administració de Joe Biden lamentava que aquesta unió no només era una amenaça per Ucraïna, sinó també per tots els països veïns de l'Iran. El portaveu del Consell de Seguretat Nacional dels Estats Units, John Kirby va donar per vàlida aquesta informació, assegurant que "Rússia pretén col·laborar amb Iran en àrees com el desenvolupament armamentístic o l'entrenament militar", apuntant que aquest país s'ha convertit en un dels principals aliats de Rússia al conflicte.