L'Índia engega la vacunació de tots els adults en ple pic de la pandèmia. El país asiàtic comença avui una fase massiva de vacunació, la qual ampliarà encara més el que des del Govern ja s'anomenava "la campanya més gran de vacunació del món". Inicialment, la vacunació estava oberta al personal sanitari i en primera la lluita contra la pandèmia, després es va ampliar als majors de 60 anys i, més tard, als de 45. Des de l'1 de maig també es podran vacunar tots els majors de 18 anys. 

Segons informa EFE, només 10 dies després d'haver superat la barrera dels 300.000 casos en un dia, el país ha notificat avui 401.993 noves infeccions. Un còmput que eleva fins als 19,1 milions els diagnòstics per Covid-19 al país. Les morts es mantenen per sobre els 3.000 casos per quart dia consecutiu.

Una situació que és especialment crítica a la capital Nova Delhi, on viuen 20 milions d'habitants. En les últimes 24 hores s'han notificat 27.000 nous contagis i 375 morts. Els hospitals estan al 99% de la seva capacitat. Unes dades que han motivat que s'hagi decretat una tercera setmana de confinament.

A banda d'ampliar la vacunació, el govern indi també ha reaccionat autoritzant l'ús d'emergència de l'Sputnik V, de la qual avui n'han arribat les primeres 150.000 dosis. Fins ara, s'administraven de franc només dos vaccins de producció local: Covishield, la fórmula d'AstraZeneca que fabrica l'Institut Serum de l'India, i Covaxin, del laboratori Bharat Biotech.

Amb tot, EFE informa que diverses regions han informat de la manca de vacunes per implementar aquesta nova fase. El Govern indi ha proporcionat fins ara més de 163 milions de dosis als estats a cost zero, i ha assegurat que encara estan disponibles gairebé 8 milions d'elles, cosa insuficient tenint en compte que només els beneficiaris d'aquesta nova fase arriben als 500 milions de persones.

 

 

Imatge principal, llits en un centre de Bombai preparats per acollir pacients de Covid-19 / EFE