L'Índia ha tornat a batre el rècord mundial de contagis per Covid-19 diaris. El país asiàtic que ahir va presentar 380.000 contagis s'ha superat amb l'enorme xifra de 386.452 casos diaris.

Aquestes dades han posicionat a l'Índia com el segon país del món més afectat per la pandèmia, i durant les últimes setmanes s'ha convertit en l'epicentre de la Covid-19 a escala mundial. Ara mateix es troba en col·lapse sanitari i els morts s'acumulen pels carrers a causa de la falta de recursos per lluitar contra el virus.

Per combatre el virus han administrat un total de 15 milions de vacunes, que només representa un percentatge ínfim del total d'una població de més de 1.400 milions de persones. Molts centres de vacunació s'han quedat sense dosis davant de l'allau de peticions per vacunar.

Oxigen amb urgència

El govern indi va informar que aquests dies esperen rebre equips d'oxigen i medicaments gràcies al compromís internacional per ajudar a combatre la segona onada de coronavirus que viu el país asiàtic. S'espera que arribin productes farmacèutics, tones d'oxigen líquid i equips generadors d'oxigen.

"Més de 40 països s'han compromès a proporcionar molts dels articles que necessitem amb major urgència", va anunciar el secretari de Relacions Exteriors, Harsh Shringla, durant una roda de premsa.

Mujer oxígeno India Covid Efe

Foto de bombones d'oxigen a l'Índia. - d'EFE

Falta de medicaments

Tot i que el país és un dels productors mundials de medicaments com Remdesivir o Tocilizumb, els hospitals indis reclamen amb urgència més dosis per tractar als pacients més greus.

El secretari de Relacions Exteriors va afirmar: "Estem buscant adquirir 400.000 dosis de Remdesivir d'Egipte i també fer esforços per obtenir dels Emirats Àrabs Unit, Bangladesh, Uzbekistán".

Quarantena per l'Índia

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat l'ordre del Ministeri de Sanitat per la qual s'imposa l'obligatorietat de guardar quarantena de deu dies a tots aquells passatgers procedents de l'Índia després de la seva arribada a Espanya per evitar la propagació del coronavirus i les seves variants.

L'ordre, que entrarà en vigor a les 00:00 del pròxim 1 de maig i tindrà una vigència de catorze dies, s'ha adoptat després de constatar-se en aquest país un augment molt important de la transmissió de la malaltia en les últimes setmanes, amb una mortalitat elevada.

Imatge principal: Foto de la crisi sanitària a l'Índia. - EFE