El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dimecres l'ordre del Ministeri de Sanitat per la qual s'imposa l'obligatorietat de guardar quarantena de deu dies a tots aquells passatgers procedents de l'Índia després de la seva arribada a Espanya per evitar la propagació del coronavirus i les seves variants.

L'ordre, que entrarà en vigor a les 00:00 del pròxim 1 de maig i tindrà una vigència de catorze dies, s'ha adoptat després de constatar-se en aquest país un augment molt important de la transmissió de la malaltia en les últimes setmanes, amb una mortalitat elevada.

La mesura serà obligatòria per a tots els viatgers que arribin de l'Índia durant els deu dies posteriors a la seva arribada, que seran set si el passatger es realitza una PCR per descartar el virus i dona negativa.

Durant el període de quarantena, els viatgers hauran de romandre al seu domicili o allotjament, així com limitar els accessos de terceres persones.

Restringir els desplaçaments

També hauran de restringir els seus desplaçaments als imprescindibles: adquirir aliments, productes farmacèutics o de primera necessitat; assistència a centres de salut o causes de força major.

El Ministeri de Sanitat ha aprovat aquesta ordre davant de la preocupació que existeix per la nova variant detectada a l'Índia, que possiblement està relacionada amb l'augment de transmissibilitat i la ràpida expansió en aquest país.

El departament que dirigeix Carolina Darías considera que l'impacte d'aquestes variants a Espanya és molt limitat, per la qual cosa l'adopció d'aquesta mesura amb caràcter immediat encara pot controlar, prevenir i evitar una propagació més gran.

Fins ara, s'han diagnosticat a l'Índia 16.960.172 casos confirmats, i s'han superat en l'última setmana els 300.000 diaris. A més, s'han notificat un total de 192.311 morts, amb prop de 3.000 al dia.

L'Índia ha viscut la seva pitjor jornada després que dimarts els números donessin un petit respir al país, després d'experimentar una baixada de més de 30.000 casos i 41 morts, que no es produïa des de feia diversos dies.

Els rècords també es van batre en regions com Nova Delhi, que ha informat d'un total de 24.149 nous contagis i 381 morts en un sol dia, la taxa de mortalitat més gran que ha experimentat aquesta ciutat d'uns 20 milions d'habitants.

 

Foto principal: Un metge de l'Índia surt d'un hospital amb pacients positius de Covid / EFE