Corea del Nord ho ha tornat a fer i porta una bona mitjana. Un llançament de míssil cada dos dies. En les últimes dues setmanes, el ritme de tests que està duent a terme Corea del Nord no encaixa gaire amb la mitjana anual. Ara, però, en el context actual el país té ganes d'ensenyar poder. Tot plegat en un context de moviments dels Estats Units i els seus aliats a la zona. 

L'últim moviment de míssils s'hauria registrat aquest dijous a la matinada. Han estat dos projectils balístics de curt abast disparats des de la zona de Samseok, a la capital nord-coreana. Fins a les aigües del mar del Japó, on haurien caigut ja sense provocar danys. 

Seül i Tòquio haurien dit que el primer ha volat a una altitud màxima de 80 quilòmetres i un abast de 350 quilòmetres, mentre que el segon tenia una altitud estimada de 50 quilòmetres i hauria arribat a un abast irregular de 800 quilòmetres. 

Kim Jong-un, desaparegut

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, no apareix en públic des de fa 26 dies, segons l'anàlisi de NK News, el període que ha estat absent més temps durant aquest últim any. La seva absència es produeix quan l'exèrcit ha iniciat una nova ronda de proves de míssils i quan la propaganda estatal, segons destaca el mateix portal, s'hauria convertit en la millor opció per fer front a l'escassetat alimentària. 

🇰🇵 On és el líder nord-coreà Kim Jong-un?

Les autoritats han recuperat les restriccions per fer front al coronavirus. En aquest sentit, la mascareta s'ha convertit en un indispensable per al dia a dia dels nord-coreans. I és que Kim ja va avisar que tornarien les restriccions durant els períodes de grip estacional i coronavirus, a l'octubre i novembre. 

Tot i la desaparició, s'espera que Kim assisteixi a un congrés important del partit de Corea programat per celebrar el 77è aniversari de la seva fundació. Això serà el 10 d'octubre i les expectatives són altes. Potser precisament per això, el llançament de míssils s'està accentuant aquests últims dies. Per commemorar els aniversaris, el 2018 va visitar uns teatres, el 2019 va ensenyar al món míssils nuclears, el 2020 va celebrar una desfilada militar i l'any 2021 una exposició d'armes. Es desconeix encara com se celebrarà enguany aquest aniversari. 

Tot just aquest augment d'intensitat, coincideix amb l'anàlisi que ha fet el portal NK demostra un augment d'activitats en les últimes setmanes a les sales d'exposicions que van acollir les armes l'any passat. Un fet que suggereix que Kim podria presentar-se en societat en un esdeveniment semblant al de l'any passat. Per resoldre el misteri caldrà esperar uns dies. Concretament, quatre.

 

Imatge principal: Corea del Sud es fa ressò dels míssils que llança la seva veïna del Nord / Efe