Corea del Nord ha enviat equips mèdics i investigadors epidemiològics a una província que lluita contra un brot d'una malaltia intestinal, segons han informat aquest diumenge mitjans digitals. Com a mínim, es calcula que 800 famílies pateixen un brot que el mateix país ha catalogat com "epidèmia entèrica aguda". Es tracta de la província d'Hwanghae del Sud. Entèric fa referència al tracte gastrointestinal i funcionaris de Corea del Sud han dit que podria tractar-se de còlera o febre tifoide. 

El nou brot, que s'ha informat per primera vegada aquest mateix divendres, aporta més pressió al país que està tancat hermèticament, mentre també lluita contra un brot de coronavirus. A més, també hi hauria problemes de subministraments d'aliments, segons destaca la mateixa CNN.

Aquest diumenge, l'agència estatal de notícies KCNA ha detallat que els reforços de prevenció inclouen quarantenes, "detecció intensiva per a tots els residents" i tractament especial i monitoratge de persones vulnerable com nens i gent gran.  Un "equip nacional de diagnòstic i tractament ràpid" està treballant amb funcionaris de salut locals, i s'estan prenent mesures per garantir que l'agricultura no s'interrompi en l'àrea agrícola clau, segons KCNA

Per intentar detectar l'origen i prevenir que s'escampin encara més les infeccions, s'estan realitzant treballs de desinfecció, fins i tot d'aigües residuals i altres deixalles, per garantir la seguretat de l'aigua potable i domèstica, segons l'informe. 

La lluita contra el coronavirus

La mateixa agència ha reportat 19.310 nous casos de febre més diumenge, sense detallar quants d'aquests pacients havien donat positiu pel coronavirus. És a dir, que no serien positius oficials. En general, però, es creu que més de 4,6 milions han mostrat símptomes de febre des que es va reconèixer per primera vegada un brot de covid a mitjans de maig.

Cal recordar que Corea del Nord està lluitant contra el brot de coronavirus amb una població no vacunada i sense accés a medicaments o antivirals, recorda la BBC. En aquest context, s'hauria recomanat a la població provar altres remeis alternatius, com beure te d'herbes o bé fer gàrgares amb aigua salada. 

Així, per a aquells que no estan greument malalts, el diari del partit governant, Rodong Sinmun, ha recomanat remeis que inclouen te de gingebre i una beguda de fulles de salze. A més, els mitjans estatals han entrevistat recentment una parella que va recomanar fer gàrgares amb aigua salada al matí i a la nit. S'han enviat "mil tones de sal" a Pyongyang per fer una "solució antisèptica", ha informat l'agència estatal de notícies i destaca la BBC.

 

Imatge principal: Corea del Nord fa front al brot de covid al país / Efe