Avui us porto un "Empedrat". La diferència bàsica amb l'esqueixada és la incorporació de llegums, que generalment són mongetes, i ou dur. Segons la zona, la podeu trobar feta amb cigrons o llenties. No sé si a vosaltres també us ha passat, però quan era petit tenia certs problemes en diferenciar una esqueixada d'un empedrat o d'una escalivada... tot em sonava igual. Amb el temps i l'experiència vas aprenent aquestes cosetes.

Que vagi de gust.

 

Ingredients

500 g de bacallà esqueixat i dessalat

4 tomàquets madurs tallats a daus

300 g de mongeta bullida

1 ceba tallada a tires

un grapat d'olives negres

2 ous durs

pebre negre

oli d'oliva verge extra

sal

Variants:

S'hi pot afegir pebrot vermell o verd.

S'hi pot posar tonyina també

Es pot fer amb ceba tendra o desestimar la ceba

Es pot afegir un raig de vinagre de Módena

Preparació
1.
empedrat pas1

 Començarem per posar el bacallà en remull.

2.
empedrat pas2

Primer de tot renteu-lo bé unes quantes vegades, per extreure'n el màxim de sal.

3.
empedrat pas4

Mentre, podem anar picant la verdura.

4.
empedrat pas5

Fem el tomàquet a daus petits.

5.
empedrat pas6

El mateix amb el pebrot i la ceba... hi tirem una mica de d'oli d'oliva i sal.

6.
empedrat pas7

Ho remenem bé. Si voleu deixeu-lo reposar un temps, fins que estigui el bacallà a punt.

7.
empedrat pas8

Poseu un ou a bullir. Necessitarem un ou dur per decorar el plat.

8.
empedrat pas9

Acabem de fer el plat, doncs. Incorporem la mongeta bullida...

9.
empedrat pas10

Escorrem bé el bacallà... i l'afegim a la nostra amanida.

10.
empedrat pas11

Ara, unes quantes olives negres...

11.
empedrat pas12

i un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

12.
empedrat pas13

Remeneu-lo bé.

13.
empedrat pas14

A mi m'agrada incorporar un raig de vinagre de Módena, però és opcional.

14.
empedrat pas15

I ho tornem a remenar. En principi no caldria salar el plat, però si ho trobeu oportú, vosaltres mateixos.

15.
empedrat pas16

Ja podem emplatar, juntament amb un tallet d'ou dur.

16.
empedrat pas17

Bon profit!