Ja hem vist com fer la Sarsuela de peix i marisc de dues maneres diferents: amb sofregit triturat i amb la salsa més caldosa. En aquesta ocasió us porto una recepta molt similar a la Sarsuela de peix i marisc. Les diferències principals són que aquest suquet incorpora una major quantitat de brou vermell, el pebrot xoricer i una picada diferent.

Ja veieu que el color delata el plat. En qualsevol cas, diguem com li diguem... és un plat de festa... que us farà llepar-vos els dits fins l'eternitat. Espero que us agradi.

Ingredients

2 talls de lluç

2 talls de rap

3 tomàquets madurs

3 alls laminats

1 ceba picada

2 pebrots verds

1/2 pebrot vermell

1 cullerada de pols de pebrot xoricer

6 o 8 musclos

6 o 8 cloïsses gallegues

6 gambes vermelles

1 calamar tallat a daus

4 escamarlans

1 raig de conyac

1 litre de brou de peix vermell

 

Per la picada:

1 grapat d'ametlles torrades

3 palets de pa

julivert

Preparació
1.
suquet peix marisc pas1

Partirem que ja tenim fet el brou de peix vermell.

2.
suquet peix marisc pas2

Utilitzarem gamba vermella fresca i escamarlà viu. Piqueu el pebrot.

3.
suquet peix marisc pas3

Ratlleu els tomàquets i barregeu-los amb una cullerada de pebrot xoricer en pols.

4.
suquet peix marisc pas4

Ara, en una cassola baixa amb oli d'oliva... saltegem les gambes.

5.
suquet peix marisc pas5

Com podeu veure, l'he tret el cap a la meitat i els he incorporat al brou, per extreure'n tot el sabor i alliberar la cassola de volum.

6.
suquet peix marisc pas6

Saltegem també els escamarlans.

7.
suquet peix marisc pas7

Mentre anirem rentant el peix... en aquesta ocasió lluç i rap, però podeu fer-ho amb el vostre peix favorit.

8.
suquet peix marisc pas8

Reservem el marisc i aprofitem per daurar el calamar tallat a daus. Compte que peta! Tapeu la cassola per evitar cremades. El reservem també.

9.
suquet peix marisc pas10

Quan sigui una mica ros... incorporem la ceba i l'all.

10.
suquet peix marisc pas11

Ho remenem tot plegat...

11.
suquet peix marisc pas12

... i deixem que agafi una mica de color.

12.
suquet peix marisc pas13

Ara incorporem el tomàquet amb el pebrot xoricer. Ho barregem bé i ho deixem uns minuts que caramelitzi.

13.
suquet peix marisc pas14

Afegim un bon raig de conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.

14.
suquet peix marisc pas15

Mentre, anirem preparant una picada amb bastonets... ametlla torrada i julivert.

15.
suquet peix marisc pas17

Incorporem dues o tres cullerades de brou i reservem la resta. Ho deixem 3 o 4 minuts que faci xup-xup.

16.
suquet peix marisc pas18

Ara, posem tot el sofregit en un bol per triturar...

17.
suquet peix marisc pas19

... i amb el minipimer ho deixem ben fi.

18.
suquet peix marisc pas20

El tornem a incorporar a la mateixa cassola.

19.
suquet peix marisc pas21

Ara si... li afegim la resta del brou de peix vermell i deixem que arrenqui el bull.

20.
suquet peix marisc pas22

Podeu deixatar la picada amb una mica d'aquesta salseta.

21.
suquet peix marisc pas23

Quan bulli... incorporem el lluç... net i salat.

22.
suquet peix marisc pas24

... i el rap... també.

23.
suquet peix marisc pas25

Seguidament, ja podem incorporar el calamar, les gambes i els escamarlans que teniem reservats.

24.
suquet peix marisc pas26

Ja fa bona pinta, eh?... vinga que només queden 10 minuts.

25.
suquet peix marisc pas27

Incorporem també els musclos i les cloïsses, previament rentats.

26.
suquet peix marisc pas28

Repartiu bé tots els ingredients per aconseguir una cocció ben uniforme.

27.
suquet peix marisc pas29

Seguidament, hi posem la picada.

28.
suquet peix marisc pas30

La desfarem bé per tota la cassola.

29.
suquet peix marisc pas31

Deixeu que es faci el peix entre 8-10 minuts. I tanqueu el foc. Podeu posar-ho al forn, en mode grill, durant 5 minuts si voleu, per donar una aparença més torradeta.

30.
suquet peix marisc pas32

I emplatem.

31.
suquet peix marisc pas33

Serviu-lo amb cullera, eh?... que aquesta és la gràcia del plat.

32.
suquet peix marisc pas34

Un bon vinet blanc per acompanyar... i mitja vida nanos.

33.
suquet peix marisc pas35

Bon Profit!