Ja hem vist unes quantes maneres de cuinar el bacallà. La d'avui, és una de les més senzilles. Com sempre passa amb tots els plats cuinats amb bacallà dessalat, haureu de dessalar-lo prèviament. I és que el bacallà dessalat, el fem com el fem, sempre està bo. És d'aquells productes, una mica cars avui en dia, tot s'ha de dir, però que sempre triomfen. La meva conclusió és que amb un plat fet amb bacallà sempre quedes bé. Que vagi de gust!

    

Ingredients

800 g de bacallà remullat  

3 tomàquets tallats a rodanxes  

2 cebes tallades a rodanxes  

1/2 kg de patates tallades a rodanxes

Farina  

Oli d'oliva

Sal  

  

Variants:

- Podeu acompanyar el plat amb allioli

Preparació
1.
bacalla al forn pas1

Preparem un parell de lloms de bacallà que haurem dessalat prèviament.

2.
bacalla al forn pas2

Podeu fer servir lloms o supremes, que són les cues obertes i sense espina.

3.
bacalla al forn pas3

Ara prepararem la resta d'ingredients.

4.
bacalla al forn pas4

Com que no és temporada de tomàquet madur he optat per utilitzar tomàquet de penjar, que anirà molt millor per sucar.

5.
bacalla al forn pas5

La patata, si és ecològica i de proximitat, millor.

6.
bacalla al forn pas6

Ja podem pre-escalfar el forn a uns 200ºC. Mentrestant, Pelem i rentem les patates.

7.
bacalla al forn pas7

Les tallarem a rodanxes una mica gruixudes...

8.
bacalla al forn pas8

I les col·locarem en una safata de forn que hem untat amb oli.

9.
bacalla al forn pas9

Ruixarem les patates amb una mica més d'oli d'oliva.

10.
bacalla al forn pas10

I les salarem.

11.
bacalla al forn pas11

La ceba, de proximitat també. Al supermercat no es troben cebes amb aquest aspecte tan lleig.

12.
bacalla al forn pas12

Pelem la ceba i tallem a rodanxes.

13.
bacalla al forn pas13

L'escamparem per sobre de les patates.

14.
bacalla al forn pas14

Els tomàquets els tallarem per la meitat, senzillament.

15.
bacalla al forn pas15

I els distribuïm sobre les patates.

16.
bacalla al forn pas16

Finalment, un nou raig d'oli d'oliva...

17.
bacalla al forn pas18

Sal...

18.
bacalla al forn pas19

I cap al forn, on s'hi estaran uns 40-45 minuts. Coeu les cebes, les patates i els tomàquets.

19.

Ara, posarem a escalfar una bona quantitat d'oli en una paella o fregidora. Enfarinarem el bacallà...

 

20.
bacalla al forn pas21

I el reservarem. No cal salar-lo.

21.
bacalla al forn pas22

Quan l'oli sigui roent hi posarem el bacallà.

 

22.
bacalla al forn pas23

Fregiu-lo fins que agafi color...

23.
bacalla al forn pas24

Per les dues bandes.

24.
bacalla al forn pas25

I el reservem.

25.
bacalla al forn pas26

Vigileu les patates de tant en tant.

26.
bacalla al forn pas27

Quan ja siguin toves...

27.
bacalla al forn pas28

I en els últims 10 minuts, hi afegirem el bacallà a la safata.

28.
bacalla al forn pas29

Deixeu-lo acabar de coure...

29.
bacalla al forn pas30

I ja tindrem el plat acabat.

30.
bacalla al forn pas31

Un cop cuits, tracteu tots els ingredients amb cura, ja que els tomàquets es desfaran, les patates es trencaran i el bacallà s'esmicolarà.

31.
bacalla al forn pas32

I emplatem.

32.
bacalla al forn pas33

Tothom a dinar!

33.
bacalla al forn pas34

Si us ve de gust, podeu napar tot el conjunt amb un allioli suau.

34.
bacalla al forn pas35

Procureu que a cada mossegada hi hagi una mica de tot. Bon profit!