El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Arròs caldós amb llamàntol

Un clàssic de la nostra cuina. Un plat de festa, d'aquells que es fan per a les grans ocasions. Necessitarem 1500 g de brou vermell de peix, 300 g arròs bomba, 2 llamàntols vius, 2 cebes, 1/2 porro, 3 grans d'all, 3 tomacons madurs, 1 got de vi blanc, julivert picat, 1 cullerada de pebre vermell dolç i sal. Tot plegat per cuinar un espectacular plat d'arròs caldós.

😋 Recepta d'arròs caldós amb llamàntol
 

Caldereta de xai amb patates

Et presentem un plat molt interessant, d'aquells que permeten sucar-hi pa i omplir el ventre de satisfacció. I és que la carn de xai és exquisida i és una carn molt utilitzada en guisats tradicionals. Com veuràs, aquesta recepta no té gaire misteri i, de fet, la complexitat més gran d'una caldereta rau a trobar la variant que més ens agradi, ja que n'hi ha un munt. Es pot acompanyar el guisat amb patates, però també és força habitual incloure-hi pèsols, mongetes o altres llegums. Que vagi de gust!

🍴 Recepta de caldereta de xai amb patates
 

Menú de diumenge

Fideuà de gambes

Diumenge de preparar una senzilla i efectiva fideuada, molt saborosa i que de ben segur calmarà els desitjos de gaudir d'un bon àpat de diumenge. Utilitzem una combinació de gamba vermella (tipus Palamós) i gamba blanca. Com passa amb tots aquests plats, serà imprescindible comptar amb un bon brou de peix, millor si és de "de pelut", amb peixos de roca. Acompanya aquesta fideuada d'un bon allioli i, naturalment, d'un gran vi a l'alçada de l'ocasió.

😋 Recepta de fideuà de gambes
 

Bacallà amb allioli gratinat i salsa de gambes

Excel·lent plat mariner, dels que encanta cuinar i encara més degustar. A més, no és pas complicat de fer i sempre queda bé. El més important és disposar d'una bona matèria primera, com passa sempre. Pots deixar-ho tot preparat i muntar el plat en 10 minuts. Bon profit!

🍴 Recepta de bacallà amb allioli gratinat i salsa de gambes
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!