El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Fideuà a l'estil del Manel

Et presentem un nou plat convidat d'aquells que agraden molt. La recepta és derivada a partir del germà del xef de La Gourmeteria, Albert Vilas, i és d'aquelles ràpides de fer. Per gaudir d'un excel·lent resultat. Es tracta d'una fideuà que no requereix sofregit de ceba ni tomàquet previ, com si es tractés d'un rossejat de fideus. Ah, i que no falti l'allioli!

😋 Recepta de fideuà a l'estil del Manel
 

Pollastre rostit amb albergínies

Un rostit és un plat de cap de setmana i de festa. Com sempre recomanem, és interessant consumir aquest pollastre passades 24 hores des de la seva elaboració, quan els gustos estan en la seva màxima expressió, es fusionen i han sigut absorbits per la carn. Un rostit no falla mai a taula.

🍴 Recepta de pollastre rostit amb albergínies
 

Menú de diumenge

Tomàquets farcits de carn

Aquesta és una versió dels pebrots farcits, però feta amb tomàquets. Com ja saps, existeix una gran i excel·lent varietat de tomàquets a Catalunya i pots cuinar aquest plat amb moltes d'elles. Però qualsevol tomàquet que t'agradi segur que el podràs farcir. La consistència del farciment dependrà del fet de posar-hi més o menys molla de pa. Tot i això, pensa que és un plat contundent, per tant, et recomanem no presentar tomàquets massa grossos. Sempre és millor menjar-se dos relativament petits que no haver d'acabar-se un de gros.

😋 Recepta de tomàquets farcits de carn
 

Rotllets de confit d'ànec a la pequinesa

Si coneixes la versió original d'aquest plat entendreu per què he fet l'esforç de buscar una versió del plat ràpida de fer i que ens aporti pràcticament les mateixes sensacions. De ben segur que la majoria haureu visitat un restaurant xinés i, probablement també haureu tastat l'ànec a la pequinesa que ofereixen. Doncs bé, vaig pensar de fer una versió casolana del plat utilitzant confit d'ànec de bona qualitat. Els pancakes xinesos cuits al vapor si els he trobat a faltar (i que podeu comprar fets també), però t'assegurem que amb rotllets tipus fajita funciona més que bé.

🍴 Recepta rotllets de confit d'ànec a la pequinesa
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!