Avui us presento la versió dels Pebrots farcits però feta amb tomàquets. Com ja sabeu, existeix una gran i excel·lent varietat de tomàquets a Catalunya i podeu cuinar aquest plat amb moltes d'elles. Però qualsevol tomàquet que us agradi estic segur que el podreu farcir. La consistència del farciment dependrà que si poseu més o menys molla de pa. Tot i això, penseu que és un plat contundent, per tant, us recomano no presentar tomàquets massa grossos. Sempre és millor menjar-se dos relativament petits que no haver d'acabar-se un de gros.

Bon profit!

Ingredients

4 tomàquets madurs (millor de temporada i ecològics)

200 g de carn picada (80 g de porc i 120 g de vedella)

2 grans d'all

1 ou sencer

pa remullat amb llet

pa ratllat

canyella en pols

julivert fresc

pebre negre

sal

oli d'oliva

Variants:

- Podeu variar el percentatge de carn de porc i de vedella

- Es pot gratinar amb formatge

- Es pot fer amb carn rostida o saltada

- Es pot regar els tomàquets amb suc de rostit

Preparació
1.
tomaquets farcits carn pas1

Prepareu els ingredients.

2.
tomaquets farcits carn pas2

El primer que heu de fer és el farciment. En un bol poseu la carn de vedella i la carn de porc. Els percentatges de cadascuna sempre van al gust, per tant, feu la combinació que més us agradi.

3.
tomaquets farcits carn pas3

Poseu-hi la molla d'una llesca de pa de pagès gran o dues petites. Remulleu-lo amb una mica de llet.

4.
tomaquets farcits carn pas4

Saleu i empebreu la carn.

5.
tomaquets farcits carn pas5

Tireu-hi un ou sencer.

6.
tomaquets farcits carn pas6

Un polsim de canyella en pols.

7.
tomaquets farcits carn pas7

I ara amb guants o amb les mans ben netes, barregeu-ho tot plegat.

8.
tomaquets farcits carn pas9

Heu d'aconseguir una mescla homogènia. Ho reserveu a la nevera.

9.
tomaquets farcits carn pas10

Renteu els tomàquets. Talleu la part superior.

10.
tomaquets farcits carn pas11

Aquesta part superior reserveu-la que l'aprofitareu per tapar-ho un cop cuit.

11.
tomaquets farcits carn pas12

Ara buideu el tomàquet amb l'ajuda d'un ganivet i una cullera, procurant no malmetre la part exterior.

12.
tomaquets farcits carn pas13

La cullera us anirà bé per retirar els trossos de polpa i algunes llavors.

13.
tomaquets farcits carn pas14

Perfecte! Heu de fer el mateix amb la resta de tomàquets.

14.
tomaquets farcits carn pas15

Col·loqueu-los en una safata de forn amb paper tipus "cuisson". Sense tapar.

15.
tomaquets farcits carn pas16

I ara, amb una cullera, farciu els tomàquets.

16.
tomaquets farcits carn pas17

El farciment no ha de superar l'alçada del tomàquet.

17.
tomaquets farcits carn pas18

Tireu un raig d'oli d'oliva per sobre.

18.
tomaquets farcits carn pas19

També a sobre de les parts superiors que hem retallat i que es couran així. Un polsim de sal també.

19.
tomaquets farcits carn pas20

Finalment, cobriu el tomàquet amb una capa de pa ratllat.

20.
tomaquets farcits carn pas21

Molt bé!

21.
tomaquets farcits carn pas22

Ara només queda enfornar-ho uns 35-40 minuts a 180-190 graus i ventilació.

22.
tomaquets farcits carn pas23

Passat aquest temps la carn estarà cuita i el tomàquet tindrà un aspecte daurat agradable.

23.
tomaquets farcits carn pas24

Això s'ha de servir calent.

24.
tomaquets farcits carn pas25

Recolliu les parts superiors i...

25.
tomaquets farcits carn pas26

cobriu els tomàquets.

26.
tomaquets farcits carn pas27

No necessita res més.

27.
tomaquets farcits carn pas28

L'obrim, no?

28.
tomaquets farcits carn pas29

Doncs aquí veiem les capes de carn, pa i tomàquet. Un bon menjar, ben tradicional. Bon profit!