De nou, un plat de diumenge, un rostit dels que fan festa. Com sempre recomano, és interessant consumir aquest pollastre passades 24 hores des de la seva elaboració, quan els gustos s'assenten, es fusionen i han sigut absorbits per la carn. Un rostit no falla mai.

Ingredients

1 pollastre tallat a trossos per rostir  

3 albergínies

2 cebes trinxades

3 tomàquets  

llard i/o oli d'oliva

aigua  

farina  

pebre negre

sal    

Per fer la picada:  

un grapat d'ametlles torrades  

una grapat d'avellanes torrades  

2 grans d'all  

julivert fresc

Variants: 

- Es pot fer amb conill en comptes de pollastre  

- S'hi pot afegir un raig de brandi o una mica de vi abans d'afegir-hi el tomàquet

- Es pot afegir una branqueta de canyella al rostit

- S'hi pot afegir una mica de farina per lligar la salsa

- S'hi poden afegir ous durs

Preparació
1.
pollastre rostit alberginies pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pollastre rostit alberginies pas3

El pollastre ecològic, de pagès i de quilòmetre zero.

3.
pollastre rostit alberginies pas4

Preparem la verdura.

4.
pollastre rostit alberginies pas5

I els fruits secs per fer la picada.

5.
pollastre rostit alberginies pas6

D'entrada el que farem serà salar i empebrar el pollastre.

6.
pollastre rostit alberginies pas7

En una cassola gran (pot ser de fang) hi posarem un tros de llard.

7.
pollastre rostit alberginies pas8

Per no posar-ne en excés, jo acostumo a dividir el greix a parts iguals amb oli d'oliva.

8.
pollastre rostit alberginies pas9

Quan sigui calent hi saltarem el pollastre.

9.
pollastre rostit alberginies pas10

Ha d'agafar un bonic color daurat. Si no us hi cap tot el pollastre feu-lo en dues tandes i al final ajunteu-lo tot. Si veieu que hi ha excés d'oli podeu desgreixar una mica l'olla retirant part d'aquest greix. Si el deixeu us pot quedar massa oliós.

10.
pollastre rostit alberginies pas11

Mentrestant, podeu anar trinxant la ceba i el tomàquet.

 

11.
pollastre rostit alberginies pas12

A continuació ja podem incorporar la ceba dins l'olla...

12.
13.
pollastre rostit alberginies pas14

Podem aprofitar per anar netejant les albergínies...

14.
pollastre rostit alberginies pas15

i tallant-les a rodanxes gruixudes.

15.
pollastre rostit alberginies pas16

Col·loqueu-les sobre una safata gran...

16.
pollastre rostit alberginies pas17

i tireu-hi una mica de sal per sobre. Esperarem una estona i deixarem que la sal faci sortir l'aigua que contenen les albergínies.

17.
pollastre rostit alberginies pas18

Per una altra banda ja podem anar preparant la picada.

18.
pollastre rostit alberginies pas19

Peleu un grapat d'ametlles torrades...

19.
pollastre rostit alberginies pas20

i d'avellanes torrades.

20.
pollastre rostit alberginies pas21

Afegiu dins el morter els grans d'all.

21.
pollastre rostit alberginies pas22

Incorporeu-hi també el julivert fresc.

22.
pollastre rostit alberginies pas23

I a mi sempre m'agrada donar-li un punt de sal.

23.
pollastre rostit alberginies pas25

I a treballar la picada amb la mà de morter.

24.

Si la voleu deixatar una mica podeu tirar una mica del brou de cocció del pollastre. Heu d'aconseguir una pasta similar a aquesta.

25.
pollastre rostit alberginies pas27

Passat el temps del sofregit...

26.
pollastre rostit alberginies pas28

incorporem a l'olla l'aigua calenta.

27.
pollastre rostit alberginies pas29

No cal que cobreixi totalment el pollastre. Ho tapem i ho deixem fer uns 40-45 minuts a foc mig-baix.

28.

En aquest punt, trobarem que les albergínies han expulsat bona part de l'aigua que contenen. Escorreu-les una mica...

29.
pollastre rostit alberginies pas31

Les podeu anar preparant mentre s'escalfa una bona quantitat d'oli en una paella o fregidora.

30.
pollastre rostit alberginies pas32

Quan l'oli sigui roent fregiu les rodanxes d'albergínia.

31.
pollastre rostit alberginies pas33

Vigileu-les i feu-les bé per totes dues bandes.

32.
pollastre rostit alberginies pas34

Han d'agafar un bonic color daurat.

33.
pollastre rostit alberginies pas35

Les anirem reservant sobre un paper absorbent.

34.
pollastre rostit alberginies pas36

Molt bé.

35.
pollastre rostit alberginies pas37

Quan el pollastre sigui cuit, deixatarem la nostra picada...

36.
pollastre rostit alberginies pas38

amb un parell de cullerots del suc de cocció.

37.
pollastre rostit alberginies pas39

Afegim les albergínies...

38.
pollastre rostit alberginies pas40

i la picada.

39.
pollastre rostit alberginies pas41

Barregem-ho tot plegat una mica, sense destrossar gaire l'albergínia, i que bulli 5 minuts més. Ja hem acabat.

40.
pollastre rostit alberginies pas42

A l'endemà, el rostit encara està més bo. Si no fa massa calor, no cal ni que el reserveu a la nevera. És normal que l'albergínia, de remenar, es desfaci. Això farà que la salsa guanyi consistència.

41.
pollastre rostit alberginies pas43

Si us ve de gust, el mateix dia o a l'endemà, podeu fer unes patates al forn.

42.
pollastre rostit alberginies pas44

Un cop cuites...

43.
pollastre rostit alberginies pas45

talleu-les a rodanxes gruixudes...

44.
pollastre rostit alberginies pas46

i incorporeu-les al pollastre. Ho remenem i ho escalfem.

45.
pollastre rostit alberginies pas47

A veure com està de sal? ummmm!

46.
pollastre rostit alberginies pas48

Ja el podem servir.

47.
pollastre rostit alberginies pas49

Un bon plat tradicional. El pollastre us ha de quedar ben tendre.

 

48.
pollastre rostit alberginies pas50

Bon profit!

49.I PER BEURE...
pollastre rostit alberginies pas51