Els que coneixeu la versió original d'aquest plat entendreu per què he fet l'esforç de buscar una versió del plat ràpida de fer i que ens aporti pràcticament les mateixes sensacions. De ben segur que la majoria haureu visitat un restaurant xinés i, probablement també haureu tastat l'ànec a la pequinesa que ofereixen. 

Doncs bé, vaig pensar de fer una versió casolana del plat utilitzant confit d'ànec de bona qualitat. Els pancakes xinesos cuits al vapor si els he trobat a faltar (i que podeu comprar fets també), però us puc ben assegurar que amb rotllets tipus "fajita" funciona més que bé. Total, ja posats a fer invents... oi?

Això si, la salsa hoisin és l'ingredient que mana i és absolutament imprescindible. La podeu trobar en qualsevol botiga d'alimentació xinesa, o per internet i us la porten en 24 hores a casa. És clar, que com la cuina catalana no hi ha res, però de tant en tant, per què no, hem de gaudir de la gastronomia forana i, com en el cas d'avui, incorporar-la al nostre dia a dia fent la nostra pròpia versió. Us atreviu a tastar aquests rotllets! Han quedat demolidors! Som-hi!

Ingredients

1 cuixa de conit d'ànec per persona

1 pot de salsa Hoisin

2-3 rotllets de pa per persona

1 ceba tendra tallada a tires

1 cogombre tallat a tires

Variants:

- Podeu fer servir altres pans o els autèntics pancakes xinesos

Preparació
1.
rotllets confi danec pekinesa pas1

Prepareu els 5 ingredients.

2.
rotllets confi danec pekinesa pas2

Com us dic a la introducció, aquesta salsa és imprescindible i el seu sabor determina el plat.

3.
rotllets confi danec pekinesa pas3

El que primer heu de fer és posar a daurar l'ànec que ja ve confitat.

4.
rotllets confi danec pekinesa pas4

En aquesta llauna en venen 4 peces, però les podeu comprar per separat també. El preu aproximat per peça és de uns 5-6eu.

5.
rotllets confi danec pekinesa pas5

Col·loqueu les quatre cuixes en una safata de forn.

6.
rotllets confi danec pekinesa pas6

Aboqueu-hi tot el suc i tot el greix i poseu-ho a coure a uns 190 graus fins que estigui daurat per totes dues bandes. Aprox. uns 10-15 minuts per banda.

7.
rotllets confi danec pekinesa pas7

Un cop fet d'una banda li doneu la volta.

8.
rotllets confi danec pekinesa pas8

Perfecte, ja el podeu treure del forn i deixar refredar una mica. Ja sabeu que aquest plat es menja fred o a temperatura ambient.

9.
rotllets confi danec pekinesa pas10

Mentrestant, aprofiteu per tallar la ceba tendra.

10.
rotllets confi danec pekinesa pas11

Feu unes tires fines i descarteu les parts més verdes o més lletges.

11.
rotllets confi danec pekinesa pas12

Ara feu el mateix amb el cogombre.

12.
rotllets confi danec pekinesa pas13

Descarteu la part interior del cogombre i quedeu-vos amb la part més ferma. No importa si té una mica de pell.

13.
rotllets confi danec pekinesa pas14

Serviu també la salsa hoisin degudament.

14.
rotllets confi danec pekinesa pas15

Ja ho teniu tot a punt, només falta l'ànec.

15.
rotllets confi danec pekinesa pas16

Esmicoleu les cuixes d'ànec.

16.
rotllets confi danec pekinesa pas17

Perfecte, tenim uns trossos més o menys grans amb poc greix i d'un ànec de qualitat. Ja podem servir-ho tot plegat.

17.
rotllets confi danec pekinesa pas18

I com es prepara el rotllet?

18.
rotllets confi danec pekinesa pas19

Doncs una bona capa de salsa sobre el pa, al gust.

19.
rotllets confi danec pekinesa pas20

Unes tires de ceba tendra.

20.
rotllets confi danec pekinesa pas21

Ara unes tires de cogombre.

21.
rotllets confi danec pekinesa pas22

Al gust.

22.
rotllets confi danec pekinesa pas23

I per fi, la carn d'ànec. No us passeu, que es pugui enrotllar, eh? que us conec!

23.
rotllets confi danec pekinesa pas24

Ho enrotllem. Cadascú com bonament pugui. Jo ja tinc una certa habilitat.

24.
rotllets confi danec pekinesa pas25

I a menjar!

25.
rotllets confi danec pekinesa pas26

Realment bons!

26.
rotllets confi danec pekinesa pas27

Si us va millor amb forquilla i ganivet, endavant, total, aquesta versió ja ho permet tot oi? jeje. Bon Profit!