Us presento un nou "plat convidat" d'aquells que m'agraden molt. La recepta que ens proposa el meu germà Manel és lleugerament diferent, d'aquelles ràpides de fer... i amb les que gaudirem d'un excel·lent resultat. Ens proposa una fideuà que no requereix sofregit de ceba ni tomàquet previ, com si es tractés d'un rossejat de fideus. Ah!... i que no us falti l'allioli!

Ingredients

220gr. fideus del nº 2

6 gambes vermelles grosses i un grapat de petitones

1 sipia tallada menuda

un grapat de rossellones

1 litre de brou de peix

6 dents d'all

oli d'oliva

sal 

Preparació
1.
fideua lestil del manel pas1

Preparem tots el ingredients i els rentem: la sipia, les gambes i les rossellones.

2.
fideua lestil del manel pas2

Primerament posem les rossellones al vapor per que s'obrin.

 

3.
fideua lestil del manel pas3

Traiem la closca buida de les rosellones i les deixem reservades per més tard.

4.
fideua lestil del manel pas4

Ara, piquem uns 3 dents d'all. La clau d'aquesta fideuà és l'all.

 

5.
fideua lestil del manel pas5

En una paella amb un raig d'oli d'oliva, fem la sipia a foc mitjà. A mitja cocció afegirem un grapat d'all picat.

6.
fideua lestil del manel pas6

Una vegada feta la sipia, la reservem apart.

7.
fideua lestil del manel pas7

En la mateixa paella amb gustet d'all, fregirem les gambes.

8.
fideua lestil del manel pas9

Bé, ja tenim els ingredients bàsics preparats per separat i reservats, anem doncs a buscar la paella gran.

9.
fideua lestil del manel pas10

Posem la paella al foc. Afegim un bon raig d'oli d'oliva i, quan sigui calent, afegim 3 dents d'all tallats per la meitat. Només es tracta de donar gustet d'all a l'oli.

10.
fideua lestil del manel pas11

Mentre, escalfarem el brou de peix al que li hem afegit l'aigua d'obrir les rossellones al vapor. El brou, si el podeu fer natural millor, si no, aquest funciona força bé i aporta bon gust.

11.
fideua lestil del manel pas12

Quan l'all estigui daurat (però no cremat) el traiem amb compte de la paella. És el moment de tirar els fideus i començar a rossejar-los poc a poc.

12.
fideua lestil del manel pas13

Anem remenant els fideus sense parar per que no es cremin... i quan siguin daurats, afegim el brou de peix calent.

 

13.
fideua lestil del manel pas14

Tot el litre sencer.

14.
fideua lestil del manel pas15

A continuació, de seguida afegirem tots els ingredients que tenim reservats, primer la sípia.

15.
fideua lestil del manel pas16

... les gambetes...

16.
fideua lestil del manel pas17

... i finalment les rosellones. Distribuirem amb una mica de gràcia tots els ingredients... i afegirem la sal.

17.
fideua lestil del manel pas18

Et voilà!... aquí la tenim després de 10 minuts exactes de cocció a foc mitjà i vigilant que no li falti brou.

18.
fideua lestil del manel pas19

Fa bona pinta! Només ens quedarà acompanyar-la amb una mica d'allioli i a gaudir amics! Bon profit!