Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Gaspatxo andalús

La recepta freda per excel·lència de finals de primavera i estiu és el gaspatxo. Una sopa freda de tomàquet amb cogombre, ceba, vinagre i altres condiments que és senzillíssima de fer i que triomfa a totes les cases. Es tracta d'un plat típicament andalús, tot i que és tan popular a casa nostra que fins i tot està inclòs a l'índex de receptes del Corpus de la Cuina Catalana.

1️⃣ Recepta de gaspatxo andalús
 

Dimarts: Granissat de llimona i alfàbrega

Quan pensem en receptes fredes, de seguida ens venen al cap les postres glaçades. Gelats, sorbets i granissats són la millor opció en dies calorosos. Aquesta versió de llimona i alfàbrega segueix la línia dels sabors més populars (llimona, maduixa, vainilla, menta…) però afegint-hi un toc diferenciador: l'alfàbrega. Un sabor deliciós i diferent que fa que aquest granissat sigui únic.

2️⃣ Recepta de granissat de llimona i alfàbrega
 

Dimecres: Amanida grega

Si parlem de plats salats, les amanides són les reines indiscutibles dels plats freds a casa nostra. Se'n pot fer de qualsevol producte, siguin fruites, verdures o fins i tot carn i peix. Aquesta amanida grega és una opció aparentment sofisticada, però molt senzilla de preparar. Amb ingredients frescos i saborosos, combinats amb una deliciosa vinagreta, aquesta amanida és d'allò més sucosa.

3️⃣ Recepta d'amanida grega
 

Dijous: Amanida de llegums

Seguim amb les amanides, però aquest cop amb una recepta del tot autòctona. L'amanida de llegums és, en realitat, una recepta versàtil. Es pot fer amb fesols, amb cigrons, amb llenties o amb qualsevol mena de llegum. En aquesta ocasió, es tracta d'una combinació de totes tres classes de llegum, barrejats amb tomàquet i ceba.

4️⃣ Recepta d'amanida de llegums
 

Divendres: Sopa freda de síndria i gingebre

Per acabar, una sopa freda deliciosa i també molt versàtil. Aquesta recepta de síndria i gingebre es pot servir com a entrant, com a plat principal i fins i tot com a postres. És un plat molt fàcil de fer, però que dona un resultat brillant.

5️⃣ Recepta de sopa freda de síndria i gingebre
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!