Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Sopa de maduixa amb gelat i iogurt
La maduixa és un dels productes per excel·lència de la temporada de primavera. Les maduixes naturals són delicioses, però són una fruita que també serveix per a fer altres preparacions igualment gustoses. Aquesta sopa de maduixa amb gelat i iogurt n'és un exemple. Una recepta versàtil que permet variar els sabors i les quantitats d'alguns ingredients per poder fer les teves postres a mida.
1️⃣ Recepta de sopa maduixa amb gelat i iogurt
Dimarts: Clafoutis de cirera
Un dels millors pastissos que pots fer aquesta temporada és el de cirera. Aquests dies, si entres a qualsevol fruiteria o supermercat, el primer que trobaràs serà una gran quantitat de cireres exposades. I què millor que aprofitar aquestes cireres per fer una deliciosa preparació per a aquests dies.
2️⃣ Recepta de clafoutis de cirera
Dimecres: Espàrrecs gratinats amb pernil i salsa d’alls rostits
Un altre dels productes estrella de la primavera són els espàrrecs. Una verdura exquisida que es pot incorporar en infinitat de receptes i de diferents maneres, però que gratinada amb pernil queda de primera. Els espàrrecs són el recurs ideal per a un bon remenat amb ous, però també poden ser l'ingredient estrella d'una recepta ben sucosa com aquesta.
3️⃣ Recepta d'espàrrecs gratinats amb pernil i salsa d'alls rostits
Dijous: Mandonguilles amb salsa de tomàquet
Què millor per afrontar els últims dies de la setmana que un bon plat reconfortant de mandonguilles. La clau d'aquest plat, a més de la qualitat de la carn, és la salsa de tomàquet. Una salsa que pots tenir feta de la temporada passada o que pots fer tu mateix amb els productes d'enguany.
4️⃣ Recepta de mandonguilles amb salsa de tomàquet
Divendres: Amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima
La fruita més gustosa i refrescant d'aquesta temporada és, sens dubte, el meló. Amb permís de la síndria, el meló és l'única gran fruita sucosa i deliciosa de la primavera i sobretot de l'estiu. Es pot menjar sol en un berenar, per exemple, però també es pot aprofitar en receptes fresques com aquesta amanida amb alvocat i vinagreta de llima.