Una nova recepta de la cuina espanyola que forma part del nostre dia a dia. No cal dir que si hem de menjar verdures en cru, les haureu de rentar prou bé... i, com sempre recomano, molt millor si són de temporada i ecològiques. En un gaspatxo, bàsicament, la qualitat dels ingredients marcarà clarament el resultat. Però també les proporcions.

Un bon gaspatxo és aquell que troba un equilibri perfecte entre tots els seus ingredients... la quantitat justa d'aigua... la fortor del pebrot... els alls... la ceba... el vinagre, etc. És fàcil passar-se amb un d'ells... i després difícil corregir-ho.

Ingredients

2 pebrots verds mitjanets

250gr. tomàquet madur

80gr. molla de pa  

1 cogombre mitjà  

2,5 cullerades de vinagre

5 cullerades d'oli d'oliva

10 cullerades d'aigua (aprox.)  

20 ametlles torrades

1/2 ceba gran  

2 grans d'all

pebre  

sal

  

VARIANTS:  

- Podeu variar les quantitats de cada verdura al vostre gust

- Si agrada veure'l, podeu fer-lo més clar afegin-t'hi més aigua

Preparació
1.
gaspatxo andalus pas3

Preparem els ingredients.

2.
gaspatxo andalus pas4

I posem la molla de pa en una mà de morter...

3.
gaspatxo andalus pas10

... completarem amb aigua... i ho reservarem.

4.
gaspatxo andalus pas12

Comencem a posar ingredients dins el bol. El cogombre jo el rento bé i el poso amb pell i tot.

5.
gaspatxo andalus pas18

Posem la tapa...

6.
gaspatxo andalus pas19

... i ho triturem ben fi... a la màxima potència...

7.
gaspatxo andalus pas29

Tasteu-lo, per si cal rectificar de sal i pebre.

8.
gaspatxo andalus pas31

... i el decorarem amb uns dauets de la mateixa verdura emprada en la recepta.

9.
gaspatxo andalus pas32

Un polsim addicional de pebre negre... i a gaudir d'un bon gaspatxo fresquet. Bon Profit!