Per apagar els incendis. Si t’hipnotitzen les màquines de granissat, però dubtes de la naturalitat dels seus ingredients, no passis pena: existeix una manera infal·lible d’elaborar granissats a casa. Amb aquesta recepta apagaràs la set, i tens al teu abast tantes variacions com t’imaginis. A mesura que caigui la calor, prova d’incorporar espècies com el clau o la canyella en branca, i fins i tot algun picant a la barreja. L’estiu també és sinònim de granissats.


LA GOURMETERIA 4 60 M

INGR​EDIENTS

  • 1 quilo de llimones
  • 300 g de sucre integral de canya
  • 1 litre d’aigua mineral
  • 1 manat d’alfàbrega

Recepta:

  1. Blanquegeu el manat d'alfàbrega: prepareu un bol amb aigua freda i glaçons. Seguidament, escalfeu una olla amb aigua i quan arrenqui el bull tireu-hi el manat d’alfàbrega. Al cap de 3 segons (és important no passar-se de temps), retireu el manat amb una escumadora i poseu-lo al bol amb aigua i gel. Deixeu-lo refredar, esfulleu-lo i reserveu.
  2. Netegeu i ratlleu la pell a les llimones. Seguidament, espremeu el suc. Barregeu la pell, el suc, el sucre, les fulles d’alfàbrega i l’aigua, i tritureu-ho amb un minipimer o got triturador fins que el sucre quedi ben dissolt.
  3. En un bol, coleu la barreja amb un colador metàl·lic i poseu-la al congelador.
  4. A mesura que la barreja es vagi congelant per les vores, trenqueu els cristalls amb una cullera i bateu-los per tal incorporar-los. Al cap d’una hora haurà assolit la textura perfecta.
  5. Serviu en una copa prèviament refredada a la nevera, i decoreu amb un brot d’alfàbrega fresca.

COS La Gourmeteria Granissat de llimona i alfàbrega Sergi Alcazar 01 (1)

CONSELL

Sempre que utilitzeu la pell d’un fruit, és recomanable que aquest sigui el més natural o ecològic possible; d’aquesta manera reduïm el risc d’ingerir productes fitosanitaris.