Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Crema de moniato
Les sopes i cremes són el millor remei contra els dies de fred. I si bé és cert que el fred de veritat encara no ha arribat, aquests dies sembla que comencen a bufar vents de tardor que ja refresquen l'ambient. Una fresca que és l'excusa ideal per gaudir d'una bona crema de moniato, ara que en comença la temporada. Cremosa, gustosa i d'allò més reconfortant.
1️⃣ Recepta de crema de moniato
Dimarts: Mongeta verda amb carbassa i camagrocs
La mongeta verda és un dels productes més deliciosos del rebost català. El més típic és fer-la bullida amb patata, però la mongeta és un aliment versàtil que permet altres preparacions. Aquesta amb carabassa i camagrocs és la síntesi perfecta de la tardor. La suculència dels bolets i la cremositat de la carabassa combinen a la perfecció amb les delicioses mongetes.
2️⃣ Recepta de mongeta verda amb carabassa i camagrocs
Dimecres: Pollastre guisat amb patates i trompetes de la mort
En una llista de receptes reconfortants no hi podia faltar un bon guisat de pollastre. En aquest cas, amb les tradicionals patates que solen acompanyar aquest tipus de plats, però també amb unes trompetes de la mort, el bolet per excel·lència dels guisats. Un plat d'aquells que posen de bon humor i que necessita una bona dosi de pa per sucar.
3️⃣ Recepta de pollastre guisat amb patates i trompetes de la mort
Dijous: Caldereta de xai amb camagrocs
El xai és una de les carns més delicioses del país. Menys habitual que la vedella o el porc, és un producte fantàstic, autòcton i gustosíssim. Aquesta caldereta amb camagrocs, que pots adaptar als bolets que trobis al bosc o al mercat, és una manera fantàstica de gaudir d'un bon àpat.
4️⃣ Recepta de caldereta de xai amb camagrocs
Divendres: Espaguetis amb rovellons i tomàquet sec
Per últim, però no menys important, un plat de pasta. La pasta és d'aquells productes que agrada a tothom i sempre és fàcil de fer. Bé, sempre, sempre, tampoc; per fer una bona carbonara cal tenir molta traça. Però aquesta versió amb rovellons i tomàquet sec no té tanta complicació i permet gaudir d'un plat igualment exquisit. Un plat amb arrels italianes vestit de tardor.
5️⃣ Recepta d'espaguetis amb rovellons i tomàquet sec
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!