De nou, un guisadet dels que fan caliu a casa. Ideal per endur amb tàper.
Val la pena cuinar-ne més quantitat i congelar-ne una part.
Som-hi!
- 2 o 3 pits de pollastre tallats a daus
- 2 pebrots verds a dauets
- Un grapat de bolets secs (Trompeta de la mort) rehidratats
- 1 ceba trinxada
- 1 pastanaga trinxada
- 3 o 4 patates pelades i escapçades
- 2 grans d'all laminats
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de romaní
- 1 got de vi negre
- Aigua o brou
- 300g de tomàquet triturat
- 1 cullerada de pasta de carn de nyora
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
Variants:
- Pots utilitzar altres bolets secs o barrejar-los
- S'hi pot afegir ou dur

Primer de tot, posa a hidratar els bolets secs durant uns 20 minuts mínim.

Mentrestant, prepara la verdura.

Posa a daurar el pollastre amb sal i pebre en una cassola amb oli d'oliva, amb l'all.

Mentre es daura el pollastre, trinxa la verdura.

Retira el pollastre i reserva'l.

En el mateix oli, daura la ceba.

Un cop la ceba estigui transparent, ja hi pots afegir el pebrot i la pastanaga.

Mentrestant, pela i escapça les patates.

Quan tot estigui ben daurat....

ja hi podràs incorporar al tomàquet i la carn de nyora. Sala-ho una mica i deixa-ho coure fins que quedi ben sofregit.

Incorpora el vi.

Passats uns 10 minuts, i quan no quedi gairebé líquid, tritura aquest sofregit.

Que quedi ben fi.

Ho tornes a incorporar a la mateixa cassola.

HI poses les herbes.

HI poses el pollastre.

I les patates.

I ho cobreixes amb aigua o brou.

Incorpora els bolets amb la seva aigua. Sala-ho una mica.

Ara només ha de fer xup-xup durant uns 30 minuts.

Tapa la cassola i vigila de tant en tant.

Un cop cuita la patata, ja pots apagar el foc i rectificar de sal si cal.

Deixa reposar el guisat unes hores. Millor si el consumeixes l'endemà.

Bon profit!