De nou, un guisadet dels que fan caliu a casa. Ideal per endur amb tàper.

Val la pena cuinar-ne més quantitat i congelar-ne una part. 

Som-hi!

Ingredients
  • 2 o 3 pits de pollastre tallats a daus
  • 2 pebrots verds a dauets
  • Un grapat de bolets secs (Trompeta de la mort) rehidratats
  • 1 ceba trinxada
  • 1 pastanaga trinxada
  • 3 o 4 patates pelades i escapçades
  • 2 grans d'all laminats
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de romaní
  • 1 got de vi negre
  • Aigua o brou 
  • 300g de tomàquet triturat
  • 1 cullerada de pasta de carn de nyora
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre
  • Sal

 

Variants:

- Pots utilitzar altres bolets secs o barrejar-los

- S'hi pot afegir ou dur

Preparació
1.
IMG 4995

Primer de tot, posa a hidratar els bolets secs durant uns 20 minuts mínim.

2.
IMG 4996

Mentrestant, prepara la verdura.

3.
IMG 5001

Posa a daurar el pollastre amb sal i pebre en una cassola amb oli d'oliva, amb l'all.

4.
IMG 5003

Mentre es daura el pollastre, trinxa la verdura.

5.
IMG 5006

Retira el pollastre i reserva'l.

6.
IMG 5008

En el mateix oli, daura la ceba.

7.
IMG 5010

Un cop la ceba estigui transparent, ja hi pots afegir el pebrot i la pastanaga.

8.
IMG 5014

Mentrestant, pela i escapça les patates.

9.
IMG 5017

Quan tot estigui ben daurat....

10.
IMG 5026

ja hi podràs incorporar al tomàquet i la carn de nyora. Sala-ho una mica i deixa-ho coure fins que quedi ben sofregit.

11.
IMG 5038

Incorpora el vi. 

12.
IMG 5040

Passats uns 10 minuts, i quan no quedi gairebé líquid, tritura aquest sofregit.

13.
IMG 5048

Que quedi ben fi.

14.
IMG 5052

Ho tornes a incorporar a la mateixa cassola.

15.
IMG 5057

HI poses les herbes.

16.
IMG 5058

HI poses el pollastre.

17.
IMG 5061

I les patates.

18.
IMG 5067

I ho cobreixes amb aigua o brou. 

19.
IMG 5071

Incorpora els bolets amb la seva aigua. Sala-ho una mica.

20.
IMG 5076

Ara només ha de fer xup-xup durant uns 30 minuts.

21.
IMG 5077

Tapa la cassola i vigila de tant en tant. 

22.
IMG 5088

Un cop cuita la patata, ja pots apagar el foc i rectificar de sal si cal.

23.
IMG 5092

Deixa reposar el guisat unes hores. Millor si el consumeixes l'endemà. 

24.
IMG 5295

Bon profit!