Fabulosa crema, de veritat ho dic. No feu allò de pensar «... Ufff... Un plat amb moniato...», que va! Us recomano i molt aquesta crema de temporada que està per llepar-se'n els dits.

Aquesta crema la podeu utilitzar com a base o ingredient d'un altre plat.

Ingredients

2 moniatos

1/2 porro de mida gran

1 patata de mida mitjana o petita

200 ml de brou de bullir la verdura

200 ml de llet evaporada

30 g de mantega

oli d'oliva

pebre negre

sal

xips de moniato per decorar

Variants:

Podeu fer servir nata per cuinar en lloc de llet evaporada

Podeu posar més brou de bullir la verdura i prescindir de la crema de llet

Podeu posar més o menys patata, segons el vostre gust

Preparació
1.
crema moniato pas1

Preparem els ingredients.

2.
crema moniato pas3

Res millor que un pelador de patates.

3.
crema moniato pas4

Un cop pelat, el farem a daus.

4.
crema moniato pas5

I fem exactament el mateix amb la patata. No importa massa la mida dels daus, ja que ho acabarem triturant tot plegat, però així es cou millor.

5.
crema moniato pas6

El porro, l'obrirem pel mig i...

6.
crema moniato pas8

Trinxeu-lo i reserveu-lo amb la resta de verdura.

7.
crema moniato pas9

En una paella amb un raig d'oli, hi abocarem la verdura i saltarem la verdura una estona.

8.
crema moniato pas10

Hi tirarem una mica de pebre.

9.
crema moniato pas11

Ho deixarem uns minuts fins que es dauri la verdura.

10.
crema moniato pas12

Notareu que el porro és el primer a agafar color.

11.
crema moniato pas13

En aquest punt, aboqueu tota la verdura en una olla amb aigua bullent.

12.
crema moniato pas14

Saleu-ho una mica.

13.
crema moniato pas15

Remeneu-ho i deixeu-ho coure uns 20 minuts.

14.
crema moniato pas16

Tapat millor.

15.
crema moniato pas17

Mentrestant, podeu aprofitar aquesta estona per fer uns xips de moniato que farem servir per decorar el plat.

16.
crema moniato pas19

Us recomano la lectura prèvia de la recepta Xips de moniato.

17.
crema moniato pas20

De tant en tant, comproveu que no falti aigua i que la verdura va fent.

18.
crema moniato pas21

Passats els 20 minuts, heu de notar que tant el moniato com la patata ja són tous.

19.
crema moniato pas22

Colarem la verdura i reservarem el brou.

20.
crema moniato pas23

Aquesta verdura la passarem la mateixa olla de cocció, però ara sense brou. El foc apagat.

21.
crema moniato pas24

El brou el farem servir, però no tot, per això ho colem. Per tant, és millor fer-ho de forma controlada.

22.
crema moniato pas25

Afegiu un parell de cullerots grans de brou a la verdura.

23.
crema moniato pas26

I ara, amb una batedora elèctrica, tritureu la verdura.

24.
crema moniato pas27

Ha de quedar ben fi.

25.
crema moniato pas28

En aquest punt, incorporeu la mantega, que es desfarà de seguida.

26.
crema moniato pas29

Escalfeu la llet evaporada al microones i incorporeu-la també, ben calenta.

27.
crema moniato pas30

Molt bé.

28.
crema moniato pas31

Continueu triturant i integrant tots els ingredients.

29.
crema moniato pas32

Si convé, podeu afegir-hi més brou. És qüestió de trobar la textura de crema que més us agradi.

30.
crema moniato pas33

Finalment, poseu-ho al punt de sal.

31.
crema moniato pas34

Ja la tenim feta. De fet, la podeu fer el dia anterior i escalfar-la en un moment.

32.
crema moniato pas35

I com que tenim uns magnífics xips de moniato...

33.
crema moniato pas36

... només ens quedarà servir-ho a taula.

34.
crema moniato pas37

Deliciosa! Vigileu amb els xips que s'estoven ràpidament en entrar en contacte amb la crema. Poseu-los just en el moment de portar el plat a taula.

35.
crema moniato pas38

Si voleu, podeu servir les xips de moniato a banda, i així els comensals aniran picant i sucant.

36.
crema moniato pas39

Bon profit!