Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Arròs al forn amb castanyes i rovellons
Una recepta d'aquelles que fa caliu, de temporada, contundent, per menjar tot just quan arriba el fred, malgrat que encara quedin uns dies. Molts ingredients, certament, però la preparació és fàcil de veritat, i podràs gaudir d'un plat de primer nivell. És obvi que admet moltes variants, tantes com persones que el cuinin.
1️⃣ Recepta d'arròs al forn amb castanyes i rovellons
Dimarts: Rap amb llenegues i moniato
Espectacular recepta. No te la pots perdre! Si trobes llenega negra fresca, no dubtis a comprar-la. I si trobes llenega fresca, trobaràs també moniato, ja que comparteixen temporada. La llenega negra també s'anomena mucosa, bavallosa, bavós, bavosa, caramellosa, carmellosa, llenegall, llepissa, senyoreta o pegalosa.
2️⃣ Recepta de rap amb llenegues i moniato
Dimecres: Pebrots verds farcits de carn i rossinyols amb crema de bledes i ceps
La temporada de bolets ja és aquí. Els boscos comencen a tenir-ne i els primers boletaires ja comencen a collir els més matiners. Si trobes rossinyols al bosc, o a la teva parada de confiança, és moment de cuinar-los. Aquí tens una mostra d'uns pebrots verds magnífics i ecològics. Són molt i molt bons. Un plat estrella.
3️⃣ Recepta de pebrots verds farcits de carn i rossinyols amb crema de bledes i ceps
Dijous: Ou mollet amb rovellons
Aquest tipus de bolet creix a les pinedes, sobre tota mena de sòls. A Catalunya, és un bolet abundant que es fa des del litoral fins als Pirineus. Fructifica des de final de l'estiu fins a l'arribada dels primers freds de l'hivern. Els rovellons són un bolet molt usat en la gastronomia dels Països Catalans. A França també es fa servir en la cuina provençal. I l'ou, aquest meravellós ingredient molt important a la nostra cuina, és un dels aliments més complets que existeixen.
4️⃣ Recepta d'ou mollet amb rovellons
Divendres: Turbot amb tagliatta i cloïsses a la velouté de rovelló
Pasta amb peix i marisc acompanyada d'una salsa velouté feta amb brou de peix i rovelló fresc. Aquesta és la mena de plats que fan estimar la cuina. És d'aquells plats orgàsmics, un plaer pels que us agrada la pasta, el peix i els bolets, que permet algunes adaptacions en funció dels gustos de cadascú.
5️⃣ Recepta de turbot amb tagliatta i cloïsses a la velouté de rovelló
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!