Avui us porto una recepta de temporada amb bolets camagrocs, carbassa i mongeta verda. Però la mongeta verda és amargant, i és per això que la dolçor de la carbassa equilibrarà el plat. La intensitat en el sabor vindrà amb el bolet i, per descomptat, amb les espècies (pebre vermell i comí), que faran d'aquest "aparentment" avorrit plat, un atractiu i saludable entrant de temporada. Som-hi!
400 g de mongeta verda
100 g de camagrocs frescos
200 g de carbassa a daus
1 cullerada de pebre vermell
1 cullerada de comí
2 grans d'all laminats
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu substituir la carbassa per patata
Podeu incorporar altres tipus de bolets
Primer de tot netegeu els bolets. En aquest cas, segurament, només haureu de retirar la part baixa del tronc, que acostuma a tenir una mica de sorra.
Talleu les puntes de la mongeta, renteu-la i talleu-la a trossos. Talleu la carbassa a daus també.
Ara, poseu els alls laminats en una paella amb oli d'oliva i daureu-los una mica.
Seguidament, aboqueu-hi els bolets i els saleu una mica. Un cop saltats, els reserveu.
En paral·lel, poseu la mongeta verda a bullir uns 20 minuts. Quan porti 10 minuts, afegiu-hi la carbassa i ho deixeu fer tot junt 10 minuts més.
Un cop cuita la verdura, l'heu d'escórrer bé, procurant no malmetre massa la carbassa i directament a saltar a la paella.
Ara, afegiu-hi una cullerada de pebre vermell dolç.
I una cullerada de comí.
Afegiu-hi els bolets, ho remeneu amb molt de compte, i deixeu que es faci tot junt uns instants abans de servir. Saleu-ho al gust.
Bon profit!