Avui veurem la recepta tradicional més senzilla de totes. Com veureu, jo he utilitzat cigronet de Mura, més petit, però normalment és un plat que es fa amb cigró de mida normal. No oblideu que per cuinar aquests plats necessiteu posar els llegums en remull el dia abans.

Ho podeu fer amb cigrons ja cuits de pot, però llavors ja no disposareu del brou, el que fa que el plat sigui encara més exquisit. D'elaboració senzilla, us deixo amb un plat molt saborós i nutritiu. A mi m'encanta.

 

Ingredients

800 g de cigrons bullits

1 kg d'espinacs frescos

1 ceba trinxada

2 grans d'all trinxats

100 g de cansalada tallada a daus petits

El brou de la cocció dels cigrons

Aigua

Oli d'oliva verge extra

Sal

 

Variants:

Els espinacs poden bullir-se abans de posar-se a la paella

Es poden canviar els espinacs per bledes

S'hi pot afegir un tomàquet al sofregit

Podeu afegir uns quants pinyons

Preparació
1.
cigrons espinacs pas1

El dia anterior poseu els cigrons en remull amb una cullerada de bicarbonat.

2.
cigrons espinacs pas2

L'endemà, coleu els cigrons i poseu aigua nova a l'olla.

3.
cigrons espinacs pas3

Bulliu els cigrons fins que siguin cuits.

4.
cigrons espinacs pas4

Els reserveu, així com el suc de coure'ls.

5.
cigrons espinacs pas5

Prepareu la resta d'ingredients.

6.
cigrons espinacs pas6

Talleu les arrels dels espinacs.

7.
cigrons espinacs pas7
8.
cigrons espinacs pas8

Ara talleu la part més dura de la cansalada.

9.
cigrons espinacs pas9

I feu-la a trossos.

10.
cigrons espinacs pas10

Trinxeu la ceba.

11.
cigrons espinacs pas11

Trinxeu l'all.

12.
cigrons espinacs pas12

Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar en una cassola de fang.

13.
cigrons espinacs pas13

Daureu la cansalada.

14.
cigrons espinacs pas14

Afegiu-hi l'all.

15.
cigrons espinacs pas15

Seguidament poseu-hi la ceba.

16.
cigrons espinacs pas16

Deixeu que la ceba canviï de color.

17.
cigrons espinacs pas17

Sense presses, que es faci un bon sofregit.

18.
cigrons espinacs pas18

Seguidament, afegiu-hi els espinacs.

19.
cigrons espinacs pas19

Al principi, com veieu, sembla que hi caben pel seu volum. Però això de seguida canviarà.

20.
cigrons espinacs pas20

Saleu-los una mica.

21.
cigrons espinacs pas21

Tapeu la cassola uns instants.

22.
cigrons espinacs pas22

De seguida notareu que els espinacs han reduït considerablement el seu volum.

23.
cigrons espinacs pas23

Ja fa bona olor, oi?

24.
cigrons espinacs pas24

Ara, ja podeu afegir-hi els cigrons cuits.

25.
cigrons espinacs pas25

Remeneu-ho tot plegat una mica.

26.
cigrons espinacs pas26

Afegiu una mica de brou de bullir els cigrons, sense que acabi de cobrir-ho tot, la quantitat justa.

27.
cigrons espinacs pas27

Un cop posat el brou, deixeu-ho coure uns 15 minuts.

28.
cigrons espinacs pas28

Rectifiqueu de sal si cal i ja podeu apagar el foc.

29.
cigrons espinacs pas29

Deixeu reposar el plat 10-15 minuts abans de servir-lo.

30.
cigrons espinacs pas30

I a gaudir!

31.
cigrons espinacs pas31

Un bon plat de cullera!

32.
cigrons espinacs pas32

Bon Profit!