Fer-se el tàper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els 5 tàpers de la setmana:

Dilluns: Arròs mariner amb grana padano

Un d'aquells invents que et deixa satisfet. Hi ha moltes receptes d'arròs similars, però l'he afegit uns daus de grana padano que ha estat tot un èxit. Els daus de formatge grana padano encaixen de meravella en aquest plat. Pots afegir-lo quan quedin 5 minuts per acabar la cocció i provocar que es desfaci o afegir-lo quan paris el foc perquè quedi més sencer el dau. Pots afegir el formatge ratllat o en pols en comptes de daus, però llavors t'arrambaràs massa cap als risottos, oi? És una recepta força senzilla de fer i també ràpida. Pots utilitzar un brou que ja tinguis congelat, però el pots fer amb aigua o brou de peix, clar. Un plat totalment recomanable. És possible una millor manera per arrencar la setmana?

🍚 Recepta d'arròs mariner amb grana padano
 

Dimarts: Saltat de calamar, trompetes de la mort i espàrrecs verds

Per a dimarts, et presentem un agradable, saludable i senzill plat de temporada. Si bé és una recepta que pots fer amb qualsevol mena de bolet, la combinació amb trompetes de la mort fresques és especialment recomanable. Per arrodonir-ho tot, uns espàrrecs. Bon profit!

🍴 Recepta de saltat de calamar, trompetes de la mort i espàrrecs verds
 

Dimecres: Torrades de rovelló i pernil ibèric

Dimecres o, també, una atractiva forma de consumir bolets de temporada: concretament, rovellons. Es tracta d'un remenat de bolets amb tomàquet sec i all tendre, daurat al forn sobre una torrada de pa de motlle, cobert amb pernil ibèric i formatge. La combinació de tots aquests ingredients ha resultat ser tot un luxe per al paladar. Fàcil de cuinar i molt recomanable! Pots introduir les variants que considereu. Som-hi!

😋 Recepta de torrades de rovelló i pernil ibèric
 

Dijous: Fideuada del senyoret

En aquesta ocasió, et convidem a fer una fideuada d'aquelles que no s'obliden. Un plat elaborat i treballat amb la idea de facilitar al comensal el seu consum: res a pelar, res a treure del plat. Pots afegir o treure ingredients al teu gust, de peix o de carn, però com sempre, la qualitat del producte marcarà la diferència. T'atreveixes a fer-la? Bon profit!

🥘 Recepta de fideuada del senyoret
 

Divendres: Guatlles a la brasa

Una de les formes més senzilles de fer les guatlles: a la brasa. Aprofita la propera barbacoa que facis, sol o amb colla, per incorporar alguna guatlla, una menja tradicional catalana que val la pena recuperar (si és que mai s'havia perdut). Et recomanem dues guatlles per persona, ja que és un animal petit que no conté massa carn. Un tàper deliciós i que 'fa' divendres.

🍴 Recepta de guatlles a la brasa
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!