Un d'aquells semiinvents que et deixa satisfet. Hi ha moltes receptes d'arròs similars... però l'he afegit uns daus de grana padano que ha estat tot un èxit. Els daus de formatge grana padano encaixen de meravella en aquest plat. Podeu afegir-lo quan quedin 5 minuts per acabar la cocció i provocar que es desfaci o afegir-lo quan pareu el foc... perquè quedi més sencer el dau. Podeu afegir el formatge ratllat o en pols en comptes de daus, però llavors us arrambareu massa cap als "risotto's", oi?

És una recepta força senzilla de fer i també ràpida. Jo he utilitzat un brou que ja tenia congelat... però el podeu fer amb aigua o brou de peix, clar.

Un plat totalment recomanable.

  

Ingredients

4 tasses d'arròs llarg
1 ceba vermella de Figueres
2 alls
2 culleradetes de concentrat de tomàquet
300ml. brou o aigua
200gr. gamba vermella pelada
1/2 got de vi blanc
1 calamar a daus
pebre negre
oli d'oliva
julivert
10 daus de formatge grana padano
sal

Preparació
1.
arros mariner grana padano pas1

Preparem els ingredients.

2.
arros mariner grana padano pas2

Piquem l'all i la ceba.

3.
arros mariner grana padano pas4

Avui utilitzaré tomàquet concentrat. No ho acostumo a fer, però feia temps que tenia ganes de provar-lo i veure el resultat. És com tot. Depèn de per quines coses si... i per d'altres no.

4.
arros mariner grana padano pas5

Al mateix temps posarem a escalfar el nostre brou (si en tenim, si no posarem aigua calenta).

5.
arros mariner grana padano pas6

En una cassola amb una mica d'oli d'oliva... sofregirem l'all i la ceba...

6.
arros mariner grana padano pas7

... fins que siguin daurats...

7.
arros mariner grana padano pas8

Mentre salem i empebrem les gambes i el calamar.

8.
arros mariner grana padano pas9
9.
arros mariner grana padano pas10
10.
arros mariner grana padano pas11

... ja li podeu tirar el vi blanc.

11.
arros mariner grana padano pas12

Tapeu-lo i deixeu-lo coure a foc mig durant uns 5 minuts.

12.
arros mariner grana padano pas15

Ja ha evaporat l'alcohol del vi...

13.
arros mariner grana padano pas16

... doncs incorporem el tomàquet...

14.
arros mariner grana padano pas17

... dues cullerades...

15.
arros mariner grana padano pas18

... i remenem... quedarà una mica escandalós de color, però a l'afegir l'arròs quedarà rectificat.

16.
arros mariner grana padano pas19

Tirem l'arròs i ho remenem...

17.
arros mariner grana padano pas20

... procureu coure una mica l'arròs sense parar de remenar, ja que s'enganxarà del cul.

18.
arros mariner grana padano pas21

Després de remenar durant un parell o tres de minuts...

19.
arros mariner grana padano pas23

Aprofitem per salar-ho.

20.
arros mariner grana padano pas24

Ho deixarem coure una mica...

21.
arros mariner grana padano pas25

... si cal afegirem una miqueta més d'aigua... a mida que es vagi absorbint ho veurem.

22.
arros mariner grana padano pas26

Sempre farà bona pinta això.

23.
arros mariner grana padano pas27

El que us deia. Podem incorporar el formatge abans d'acabar de coure l'arròs... i es desfarà bastant o un cop cuit i quedarà més dur. Jo he fet totes dues coses.

24.
arros mariner grana padano pas28

He posat 5 daus en calent....

25.
arros mariner grana padano pas29

... remenat, ben remenat...

26.
arros mariner grana padano pas30

... perfecte...

27.
arros mariner grana padano pas31

Ara ho taparé per que la mateixa calor desfaci el formatge.

28.
arros mariner grana padano pas32

I passats uns 3 o 4 minuts... ho comprovem.

29.
arros mariner grana padano pas33

Està sensacional.

30.
arros mariner grana padano pas34

El formatge té una textura elàstica... però no s'ha desfet del tot.

31.
arros mariner grana padano pas35

Finalment, al servir-ho al plat, podeu incorporar algun dau més de formatge...

32.
arros mariner grana padano pas36

... sempre li donarà una millor presència a nivell decoratiu.

33.
arros mariner grana padano pas37

Ummm... quina flaire.

34.
arros mariner grana padano pas38

Està força bo aquest arròs. El podeu acompanyar de vi blanc o negre, que tots dos li van bé.

35.
arros mariner grana padano pas39

Bon Profit!