Avui us mostrem una atractiva forma de consumir bolets de temporada: concretament rovellons. Es tracta d'un remenat de bolets amb tomàquet sec i all tendre, daurat al forn sobre una torrada de pa de motlle, cobert amb pernil ibèric i formatge.

La combinació de tots aquests ingredients ha resultat ser tot un luxe per al paladar. Fàcil de cuinar i molt recomanable! Podeu introduir les variants que considereu. Som-hi!

Ingredients

300 g de rovellons nets i tallats a trossos

un grapat d'alls tendres

50 g de tomàquet sec

50 g de pernil ibèric

50 ml de llet evaporada o nata per cuinar

formatge d'ovella

pebre negre

oli d'oliva

cibulet per decorar

sal

Variants:

Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de bolets, o barrejar-los

Si no teniu tomàquet sec, hi podeu posar tomàquet natural

Es pot gratinar amb mozzarella

Preparació
1.
torrades rovello pernil iberic pas1

Primer heu de netejar i tallar els bolets, ja sabeu, un drap humit i paciència.

2.
torrades rovello pernil iberic pas2

A continuació, trinxeu dos o tres alls tendres.

3.
torrades rovello pernil iberic pas3

Trinxeu dos o tres trossos de tomàquet sec.

4.
torrades rovello pernil iberic pas4

Aquest tomàquet és molt intens de sabor. És un producte típic italià que trobareu en qualsevol gran superfície o botiga especialitzada.

5.
torrades rovello pernil iberic pas5

Saleu els bolets amb unes gotes d'oli i una mica de sal.

6.
torrades rovello pernil iberic pas6

Quan els bolets pràcticament siguin fets, afegiu-hi el tomàquet i l'all tendre. Deixeu-ho fer tot plegat uns 5 minuts més.

7.
torrades rovello pernil iberic pas7

Ara, aboqueu-hi la llet evaporada o nata per cuinar.

8.
torrades rovello pernil iberic pas9

Ja podeu preparar el pa. Us recomano un pa de motlle resistent.

9.
torrades rovello pernil iberic pas11

Ara, poseu a sobre del pa la barreja que heu cuinat.

10.
torrades rovello pernil iberic pas12

Molt bé!

11.
torrades rovello pernil iberic pas13

Cobriu cada torrada amb una llesca de pernil.

12.
torrades rovello pernil iberic pas14

I finalment, poseu-hi una mica de formatge.

13.
torrades rovello pernil iberic pas15

Unes gotes d'oli d'oliva per sobre i al forn.

14.
torrades rovello pernil iberic pas16

És qüestió d'escalfar-ho una mica, no busquem un gratinat intens, i molt menys una cocció. De seguida que el pernil sigui cuit ja ho podeu treure del forn.

15.
torrades rovello pernil iberic pas17

Ha d'estar ben calent, això sí.

16.
torrades rovello pernil iberic pas18

I cap a taula! Jo ho he decorat amb una mica de cibulet trinxat.

 

17.
torrades rovello pernil iberic pas19

Bon Profit!

18.I PER BEURE...
torrades rovello pernil iberic pas20