El món es divideix en dos tipus de persones: els que prefereixen la platja i el que prefereixen la muntanya. Si formes part del primer grup, segurament, a més de la sorra, l'aigua salada i el sol, també t'agradaran els restaurants de peix i arròs de la costa. Establiments que saben com cuinar el bon producte i que ofereixen àpats exquisits. Però si en comptes d'anar a un restaurant vols gaudir d'aquesta meravellosa cuina a casa, avui et portem 5 receptes de peix casolanes i delicioses dignes de restaurant per triomfar aquest estiu.

5 receptes de peix

El peix és un producte versàtil que es pot consumir de mil maneres diferents. Es pot fregir, rostir, envinagrar o afegir en arrossos, a més de servir per a fer uns fumets extraordinaris. Catalunya és terra de mar, un rebost amb una varietat amplíssima de producte que els pescadors de casa nostra capturen cada dia per fer les delícies de restauradors i comensals.

1. Bacallà al pil-pil

El bacallà al pil-pil és un plat tradicional de la cuina basca elaborat amb quatre ingredients bàsics: bacallà, oli d'oliva, all i caiena o bitxo picant. El nom de pil-pil és d'origen incert, segons alguns procedeix del moviment giratori que realitza el canell durant l'elaboració perquè lligui la salsa. Uns altres afirmen que és una onomatopeia del so que produeix la salsa en bullir. Segons algunes fonts el terme pil-pil procedeix, a través del portuguès, del nom en idioma suahili dels pebrots picants piri-piri que s'utilitzen en la seva elaboració.

1️⃣ Recepta de bacallà al pil-pil
 

2. Rap a la gallega

Espectacular i molt recomanable. Un plat mariner dels que recordaràs amb desig. Una recepta bàsica, amb pocs ingredients, però amb un resultat que et captivarà. No podràs més que salivar. Perquè si hi ha un lloc on saben com tractar el peix i el marisc és Galícia, una terra amb una cuina exquisida que pots replicar a casa teva.

2️⃣ Recepta de rap a la gallega
 

3. Pop a la planxa amb patates, allioli i allada

Una deliciosa recepta feta amb productes senzills, però tots amb la seva màgia: el pop, les patates fregides, l'allioli i l'allada. Un entrant per compartir que no deixarà indiferent a ningú. Un plat únic que sorprendrà els teus comensals perquè no és gaire habitual, però que té un sabor exquisit.

3️⃣ Recepta de pop a la planxa amb patates, allioli i allada
 

4. Suquet d'escórpora amb patates

Un plat típic de Catalunya i també d'algunes zones costaneres del País Valencià, originari de la costa de Tarragona, creat pels pescadors, que en acabar la seva jornada i a la mateixa barca, elaboraven un guisat senzill, per al qual utilitzaven els peixos que havien quedat una mica trencats, masegats o poc presentables. Li afegien verdura i patata i per quatre duros tenien un guisat deliciós. Antigament això era menjar de pobres. Ara, en canvi, paguem el que demanin per aquest plat. El suquet ha passat a ser d'alta gastronomia.

4️⃣ Recepta de suquet d'escórpora amb patates
 

5. Truita de riu amb all i julivert

Per acabar aquesta llista de recomanacions, una picada d'ullet als qui prefereixen la muntanya. Perquè a més dels peixos marins, a Catalunya també tenim peixos d'aigua dolça. És el cas de la truita de riu, un dels peixos d'aquest tipus més comuns i consumits a les comarques del Pirineu i que pots preparar de manera molt senzilla amb all i julivert.

5️⃣ Recepta de truita de riu amb all i julivert
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!